Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Magyarországon hirdetik ki az új Michelin-csillagokat

2018.01.16. 12:51

Március 26-án Budapesten lesz a Michelin-kalauz, a Main Cities of Europe című kiadványának hivatalos bemutatója, ez azt jelenti, hogy a Bocuse d'Or után újabb nemzetközi gasztronómiai esemény lesz Budapesten.  Ez a kiadvány Budapest szempontjából különösen fontos, hiszen számos országban, köztük Magyarországon sincs önálló Michelin-kalauz, ennek hiányában a nagyobb európai városok ebben a kiadványban szerepelnek.

Ezen a rendezvényen jelentik majd be az új, európai Michelin-csillagos éttermeket, és bár természetesen nem egyértelmű, hogy ha Budapesten jelentik be az új csillagokat, akkor kapunk is majd csillagot, de sokan ezt lehetséges forgatókönyvként emlegetik.

Budapesten jelenleg négy Michelin-csillagos étterem van – volt már öt is, de 2017-ben a Tanti elvesztette a csillagot. Mindegyik magyar étteremnek egy csillaga van, gasztronómiai szakértők szerint a nagy áttörés az lenne, ha Magyarországon is lenne olyan étterem, aminek végre két Michelin-csillagja van.

Széll Tamás, Onyx
Széll Tamás, Onyx
Fotó: Ajpek Orsi / Index

A rendezvény hírét a Turisztikai Ügynökség is megerősítette, mint írják: „A rendezvény mindemellett különleges lehetőség a Magyar Turisztikai Ügynökség számára is, hogy olyan emlékezetes élményekkel gazdagítsa az ide érkező látogatókat, amelyek miatt a jövőben remélhetőleg minél nagyobb számban visszatérnek majd." A rendezvényre több európai Michelin-csillagos séfet várnak.  A Michelin-csoporttól későbbre ígértek tájékoztatást a rendezvénnyel kapcsolatban.

Magyarországon először 2010-ban kapott Michelin-csillagot  a Costes, Szulló Szabina és Széll Tamás pedig a következő évben kaptak csillagot, az Onyx-ban. (Ők azóta már nem ott főznek.) 2014-ben a Borkonyha konyhája és Sárközi Ákos kapott csillagot, 2015-ben a Tanti, majd legvégül a Costes másik étterme a Costes Downtown is csillagot kapott. 

A Michelin értékelőinek kilétét komoly titokzatosság övezi, hogy hogyan zajlik az éttermek értékelése, arról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?