Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

A szocialisták bojkottálják reggel az MTV-t

2009.10.01. 15:12 Módosítva: 2009.10.01. 16:35
A szocialisták nem mennek el a Ma reggelbe az MTV-t felügyelő kuratórium jövő szerdai üléséig. Ez szerintük nem bojkott, csak a Napkeltét szeretnék visszakapni.

Jövő szerdáig, az MTV kuratóriumi elnökségének üléséig nem vesznek részt az MSZP vezető politikusai a köztelevízió Ma reggel című műsorában, értesült szocialista forrásból az MTI.

A Napkelte szerződésének felmondása miatt kialakult jogi helyzettel indokolták az MSZP egyes vezetői, hogy miért maradnak távol az MTV új reggeli műsorától. A szocialisták szerint nem arról van szó, hogy bojkottálnák a Ma reggelt, a helyzet tisztázását követően ismét bemennek a stúdióba.

A kuratóriumi elnökségének szerdai ülésén Medveczky Balázs alelnök elmúlt másfél éves tevékenységét értékelik. Egy nappal korábban, kedden összeül a közalapítvány ellenőrző testülete, amelyhez mind jobb, mind baloldali pártok által delegált tagok fordulhatnak.

A jobboldal delegáltjai annak megállapítását kérték: a kuratóriumi elnökségnek nem volt joga felszólítani az ügyvezetőt, hogy állítsa helyre a Napkelte szerződését; a baloldaliak pedig ennek ellenkezőjét kérték.

A Napkeltét a Fidesz nem bírta

Az MTV múlt héten pénteken értesítettea Napkelte és a Napnyugta című műsort külső gyártásban készítő St. Plusz Kft. képviselőjét, Gyárfás Tamás producert, hogy a céggel 2010. december 31-éig érvényben lévő szerződés teljesítése lehetetlenné vált. Ezt azzal indokolták, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége szeptember 9-én nem járult hozzá a korábban általa kétszer is támogatott 2,45 milliárd forintos beruházási hitel felvételéhez. A döntés miatt az MTV forráshiányos helyzetbe került, ami csak a kiadások radikális csökkentésével és a bevételek növelésével kezelhető.

Az MTV hétfőn indította útjára Ma reggel című műsorát. A műsor a korábbi reggeli adásfolyamot is felügyelő közéleti főszerkesztőség égisze alatt készül. Az első nap Semjén Zsolt, a KDNP elnöke is a műsor vendége volt, ezzel megtörve a Fidesz és a KDNP csaknem három éves bojkottját. Hétfő óta azonban az MSZP-seket nem látni a műsorban.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a Fidesz 2006. október 10-i Kossuth téri nagygyűlésén jelentette be, hogy a Fidesz és a KDNP nem vesz részt a köztelevízió Napkelte című műsorában, mert szerinte olyan mélységbe jutott a tévé, amelyhez már nem tudnak asszisztálni.