A Magyar Televízió tartozik a bérleti díjjal

2010.02.11. 12:43
Még nem fizette ki a januárban esedékes, 360 millió forintos székházbérleti díjat a Magyar Televízió. A köztévé csak 135 milliót fizetne, a többiről tárgyalna az épület tulajdonosával - értesült a Népszabadság.

A közszolgálati tévé működtetője, a Millenniumi Média Kft. mind a televíziót, mind az MTV-t felügyelő tulajdonosi testület elnökségét felszólította már, hogy fizessenek.

A napilap információi szerint az MTV kuratórium elnökségének legutóbbi ülésén is téma volt a székház bérletének konstrukciója. A tévé a januárra esedékes összeg harmadát, 135 milliót fizetne, a további díjról pedig tárgyalna. A bérbe adó cég érdemben csupán annyit reagált a Népszabadságnak, hogy "a jó partneri viszonynak megfelelően továbbra is együttműködnek az MTV-vel. Emellett bíznak benne, hogy mint ők maguk tették, a médiacég is teljesíti szerződésben vállalt kötelezettségeit".

Decemberben már felmerült, hogy újra kellene tárgyalni a székház bérleti szerződését. Új tulajdonosai nyílt közbeszerzési pályázaton vásárolták meg a Millenniumi Média Kft.-t, amiért 7,4 milliárd forintot fizettek be az állami költségvetésbe. A társaság tavaly nyáron visszamenőleges hatállyal már engedett egyszer az eredeti bérleti díjból, ezzel évente százmillió forint nagyságrendű megtakarítás adódott az MTV számára.

Mint ismert, az MTV kuratóriumi elnökségének ellenzék által delegált tagjai korábban többször is bírálták a 22 plusz 18 évre szóló székházszerződést, kifogásolva annak tartalmát.