Nem volt Szomszédok-szereplő a menekültrugdosó operatőr

2015.09.11. 17:08 Módosítva: 2015.09.11. 17:41

Bár korábban mi is megírtuk, hogy a menekülteket elgáncsoló operatőr korábban a Szomszédokban is szerepelt, úgy tűnik, hogy a Blikk információja mégsem igaz: nem  a Jobbik-közeli N1TV operatőreként dolgozó nő szerepelt a kultikus magyar teleregényben, hanem egy másik László Petra, akinek a barátai szerint már nagyon elege van abból, hogy folyton összetévesztik az azóta kirúgott, rugdosódó tévéssel.

Az Index egy olvasói levelet is kapott ezügyben:

Csak a tisztán látás végett. A Blikk információja rossz, ahogy az IMDb oldala is. A két László Petrát össze keverték a filmes adatbázis szerkesztői. A Szomszédokban szereplő László Petra jó barátom és már tele a hócipője, hogy zaklatják ismeretlenek a neve miatt. Az NM1 operatőre nem szerepelt sorozatban. 

Szerettük volna mi is megkérdezni a névcseréről a másik László Petrát is, de a cikk megjelenéséig nem reagált a megkeresésünkre.

László Petra szeptember 8-án a röszkei gyűjtőpontnál forgatott, amikor a menekültek áttörték a rendőrsorfalt. A nemzetközi sajtó mellett az Index kamerája is rögzítette, ahogy belerúg egy kisgyerekbe, majd elgáncsol egy gyerekével rohanó szír apát (akiről azóta kiderült, hogy az Iszlám Állam kínzásai elől menekülő fociedző). Az eset után az N1TV főszerkesztőe, az egykori Hír tévés Kisberk Szabolcs közölte: László Petra munkaviszonát rendkívüli felmondással megszüntették.

Sajnálja, de akár több évet is kaphat

A sajtó napokon keresztül képtelen volt elérni az operatőrt, a Magyar Nemzetnek viszont sikerült. Az események hatására sokkos állapotba került nő így nyilatkozott a lapnak:

Nem vagyok szívtelen, gyermekeket rugdosó rasszista operatőr. Nem szolgáltam rá sem az ellenem folyó politikai boszorkányüldözésre, sem a mocskolódó, sokszor halálos fenyegetésekre. Csak egy nő vagyok, egy azóta munkanélkülivé vált kisgyerekes anyuka, aki egy pánikhelyzetben hozott egy rossz döntést. Őszintén sajnálom.

A rendőrség péntek reggel közölte, hogy kihallgatták a nőt. Ha valóban jogerősen elítélik garázdaság vétségért, akkos a korábban emlegetett 7 évnél jóval kevesebbet, legfeljebb 2 évet kapna. Kivéve, ha bűncselekménnyé minősitik át az esetét, mert ebben az esetben 5 éves büntetés is kiszabható.