Aliz
6 °C
14 °C

Magára talált a Tv2

2008.09.25. 12:45
A Hal a tortán nézettségei rekordjának köszönheti, hogy felzárkózott kicsit a Tv2. Az m1 még az Emmy-díjas sorozatával sem tudja megközelíteni a kereskedelmi csatornák nézettségi szintjét.

A csatornák múlt heti nézettségi versenyében is az RTL Klub nyert (30,3 százalék), de a Tv2 is jobban szerepelt (27,8 százalék), mint az azt megelőző héten (25 százalék). Köszönhető ez annak az új fordulatnak, hogy a legnézettebb műsorok ranglistáján a Hal a tortán pénteki adása szerepelt az első helyen (1 millió 702 ezer néző, Tv2).

A csatorna sikerét még a Jóban rosszban szereplése sem tudta csorbítani. A Tv2 szappanoperája gyengébb volt a két héttel ezelőtti nézettségénél (átlagosan 1 millió 38 ezer néző). Múlt hét pénteki adása ugyanis nem szerepelt az említett ranglistán. A tévék előtt ülő összes korosztály nagyobb része ekkor inkább a Vacsoracsatát választotta (1 millió 477 ezer néző). A kereskedelmi Viasat3 a korábbi időszakokban jobban szerepelt, mint a közszolgálati egyes csatorna, de most fordult a kocka (Viasat3 5 százalékot, az m1 pedig 6,2 százalékot ért el).

38. hét
37. hét

Kaméleonos szép délután

A Hal a tortán olyan jól szerepelt a múlt héten (1 millió 590 ezer), hogy még az eddig listavezető Barátok közt (1 millió 653 ezer néző, RTL Klub) nézettségét is szorosan követni tudta.

A hét elején még volt Grace klinika (13,8 százalék), amit még utoljára a Rex felügyelő alázott le (31,1 százalék). A kedd délutáni sorozatváltás viszont már kedvezett az RTL Klubnak, mert az újdonság erejével ható a Kaméleon (20,3 százalék, RTL Klub) egyenlített aTv2-ős német sorozattal szemben (24,3 százalék). A nap folytatása mindkét kereskedelmi csatornán a szokásos menetet követte: Mónika show (26,2 százalék, RTL Klub) sikeresen szállt szembe a Cápákkal (18,7 százalék, Tv2)

38. hét
37. hét

Pisztoly és a doki

A folytatások jegyében lement a Csupasz pisztoly második része is a Tv2-n. A Csupasz pisztoly 2 ½ (27,6 százalék) hasonló nézettséget ért el a kereskedelmi korcsoportban, mint a két héttel ezelőtti első része (28,3 százalék, Tv2). Leslie Nielsen méltó vetélytársra a Háborgó mélység (27 százalék) című filmben talált.

Másnap House doki már több nézőt jelentett a Tv2-nek, (31,7 százalék), mint Leslie Nilesen, de ez még mindig nem volt olyan erős, mint a rivális csatorna Barátok köztje (34 százalék). Berényiék után a Halálos fegyver is sokakat marasztalt az RTL klub előtt (31,9 százalék). Mel Gibson és Doktor House közötti nézettségi párbaj közel döntetlennel zárult (Tv2- House: 31,7 százalék, RTL Klub: 31,9 százalék). Viszont a folytatásban a Született feleségekkel már sok nézőt veszített a tévénéző kereskedelmi korcsoportból (25,2 százalék) a Tv2.

Egy falka adrenalin

A hétvégi nyitás gyenge volt a Tv2-n. Richard Gere ide vagy, oda, A falka pénteken jóval kevesebb (23,5 százalék) tévénézőt vonzott, mint a Miami helyszínelők (37,9 százalék, RTL Klub). A folytatásban több akciófilmet is bedobtak a kereskedelmi csatornák: A terror arca (18 százalék, Tv2) mellett A függetlenség napja (35,6 százalék, RTL Klub) Jeff Goldblum , Bill Pullman és Will Smith szereplésével. Ez a film magasan verte a Megasztár- Visszahívás című részét (27 százalék, Tv2).

Majd adrenalinsokkosra fordult az este hangulata a Felpörögve című filmmel (32,4 százalék). Erre utal film beszédes mottoja is: Drogozz, különben meghalsz!

A hétvége folytatásában A tűzből nincs kiútban John Travolta, mint tűzoltó akciózott (23.8 százalék, RTL Klub). De az estét a Spangol nyerte (34,8 százalék) a maga inkább életszagú, mint sem elvárt happy end-jével.

A kutya se

A hétfői Emmy-gálán a Mad men is kapott díjat. Mivel magát a díjátadó gálát is kevesen nézték talán ezért sem tudja a magyar a tévénézők többsége, hogy egyáltalán létezik ez a sorozat. Meg talán azért sem, mert rossz beidegződésként fel sem merül bennük, hogy lehetnek jó műsorok a közszolgálatin. Ráadásul vasárnap késő este is kezdődik. Valószínűleg így van, mert nálunk a Reklámőrülteket a kutya se nézi (1,1 százalék, m1). Viszont úgy fest, a Heti hetesre nem hat hátrányosan a késő esti kezdés (31,6 százalék, RTL Klub).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?