Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Lemondott az audiovizuális kormánybiztos

2008.03.21. 16:00
Sarkady Ildikó irányította a digitalis átállásról szóló törvény és az új médiatörvény előkészítését. Most már szerinte a politikai háttéralkukon múlik, hogy milyen lesz az új médiaszabályozás.

Március 31-i hatállyal lemondott az audiovizuális kormánybiztos; az MTI információját pénteken maga Sarkady Ildikó erősítette meg, jelezve egyben, hogy a Miniszterelnöki Hivatalból is távozik.

"Mindent, amit lehetett, és tőlem telt, megtettem" - mondta a távozása okait firtató kérdésre, hozzátéve, a médiarendszer újraszabályozása érdekében, a vezetése alatt álló csapat által tett előkészületek után, most már a politikai erőkön a sor, hogy lépéseket tegyenek.

Sarkady Ildikó egyben megerősítette az MTI azon információját, hogy személye szóba került az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének jelölése során, ahogy az már tavaly a sajtóban találgatásként több helyen megjelent. (A Hírszerző írt arról, hogy felmerült, Sarkady Szalai Annamáriával, az ORTT fideszes tagjával együtt vezetné a megújuló médiahivatalt).

A most lemondó kormánybiztos tavaly augusztus végén kapta meg kinevezését a miniszterelnöktől; azt megelőzően 2006-tól Gyurcsány Ferenc médiapolitikai főtanácsadójaként tevékenykedett. Az Index információi szerint Sarkady tavaly augusztusában már belengette lemondását, akkor a miniszterelnök támogatása jeléül nevezte ki kormánybiztosnak.

Sarkad Ildikó vezetése alatt készült el a digitális átállás stratégiája, valamint a műsorterjesztésről és a digitális átállásról szóló törvény tervezete, illetve a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?