Homer Simpson az évtized filozófusa

2005.10.26. 23:18
A fánkfaló Homer Simpson elkerült az évtized legjobb férfiait felsoroló Men's Health listára. Az indoklás szerint "a rajzfilmfigura egy nemzedéket tanított meg arra, hogyan lehet sikerrel megbirkózni a modern apaszerep kihívásaival."

A nem túl éleselméjű Simpson-figura a Men's Health magazin szakértői csoportja szerint az évtized filozófusa.

A modern apa

Morgan Rees szerkesztő szerint Homer egy nemzedéket tanított meg arra, hogyan lehet sikerrel megbirkózni a modern apaszerep kihívásaival.

Homer olyan jeles személyek társaságába jutott be, mint a legjobb írónak tartott brit Ian McEwan (Geometria, Amszterdam, Őrült szerelem), Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, vagy Damon Albarn, az animált Gorillaz "zenekar" mögött álló egyik zenész, a Blur együttes tagja - írja a BBC.

Megváltoztatták a világot

A Men's Health magazin listája tíz, egymástól eltérő kategóriát tartalmaz. A listára felkerült még Sir Paul Smith divattervező, Lance Armstrong kerékpárversenyző, Jonathan Ive, az iPod megálmodója Craig Venter genetikus, Bob Geldof rockzenész, mint közszereplő, és az évtized szakácsaként Jamie Oliver.

Rees szerint ezek a férfiak maradandó értékeket hordoznak és igazi eredményeket értek el, nem csupán múlandó hírnevet. "A listánkon szereplő emberek nem csak magukra irányították a figyelmet, hanem arra használták a tehetségüket, hogy megváltoztassák az őket körülvevő világot".