Legyűrte a Big Brother 2 a Való világot

2003.02.06. 15:38
A BB újraindulásával ismét visszavette a tv2 a vezetést a realityfronton. Nagy sikert aratott továbbá a Beethoven 2 és az MTV szilveszteri ismétlése.
Csekély előnnyel a Big Brother 2 beköltözőshow-ja nyerte a szombat estét. A tv2 realityműsorát 1 975 000 néző látta, míg a Való világot - amely szintén kiemelt eseménnyel, az úgynevezett párbajjal jelentkezett - 1 911 000 tévéző választotta. Érdekes, hogy a Való világhoz képest visszafogottabban induló Big Brother előnye a fiatalabbak körében nagyobb volt.

Hogyan mérik a nézettséget?
Hogyan működik a rejtélyes nézettségmérő rendszer? Mit jelent a nézettség pontosan? Hány néző véleményéből és hogyan számítják ki a hirdetési piacot meghatározó mutatókat? Az AGB Hungary működésének bemutatása
A január 27-február 2. közötti hét igazolta, hogy egy valóságshow-val egyelőre csak egy másik valóságshow versenyezhet, legalábbis napi rendszerességgel. A Big Brother VIP-ből készült összeállítások ismétlése ugyanis egyre inkább leszakadt a Való világtól, nézettsége időnként az RTL műsoráénak felét érte el. Igaz, hogy péntek este a tv2-n sugárzott Irigy Hónaljmirigy-show beérte, sőt hajszállal meg is előzte a konkurencia reality show-ját.

Híradók, találkozások

Rendszeresen jobb eredményt - mintegy 350 000-rel több nézőt - ér el a Tények, mint az RTL Klub Híradója. Míg a kora délutáni műsorsávban a Mónika show méltó ellenfele Jakupcseknek, illetve Claudiának, a kibeszélőshow után következő Találkozások sztármagazin továbbra is visszaesést eredményez az RTL-nél, ami hatással van a híradóra is.

Nem csak a húszéveseké

A Magyar Televízió kedden a Szenes Iván dalaiból összeállított, Nem csak a húszéveseké a világ című műsorral ért el kiemelkedő nézőszámot: 1 356 000 - zömmel idősebb - néző volt kíváncsi rá. Még többen, 1 465 000-en nézték a szilveszteri műsor ismétlését szerdán. A szombat esti Kató néni-kabaré 1,3 milliós közönsége is tekintélyes; természetesen Ihos József tréfái is főképp az idősebb nézők körében találtak értő fülekre. Lagzi Lajcsi vasárnapi Szuperbuliján 900 000-en szórakoztak.

A hét legnézettebb műsora ismét a tv2 vasárnap esti Naplója lett 2 229 000 nézővel. A legnépszerűbb mozi az RTL-en szombat este vetített Beethoven 2 kutyafilm (1 784 000), míg a második a tv2-n ugyanakkor sugárzott Ágyúgolyófutam (1 383 000).