Kevesen jelentkeztek az MTV elnöki posztjára, és azok is csak magyarok

2007.12.27. 06:41
A posztkarácsonyi lapszemle következik:
Az Unióban is meghirdették a Magyar Televízió elnöki posztjára a pályázati felhívást, de csak magyarok jelentkeztek. A hat jelentkezőből a Népszava információi szerint csak Rudi Zoltán és egy másik, meg nem nevezett televíziós személyiség pályázatával számol komolyabban az MTV kuratóriuma. A lap értesülései szerint a testület úgy döntött, nem hozza nyilvánosságra a 120 ezer forintos pályázati csomagot megvásárolók nevét.

Hivatalosan csak Rudi Zoltán, a mostani elnök és Hammer Ferenc szociológus - egyben az Index internetes portál újságírója - jelentette be, hogy versenybe száll a posztért.

A lap úgy tudja, a Fidesz nem akarja Rudi Zoltánt újabb négy évre és a kormánypártok körében sem túl népszerű a mostani elnök. A pályázatokat január 28-ig lehet leadni, a személyes meghallgatások február első felében lesznek. Rudi Zoltán mandátuma március 3-án jár le. Ha nem lesz sikeres a pályáztatás a posztra, akkor vélhetően február 25-e után korlátozzák majd a jogköreit. (A napilap információit a Független Hírügynökség tolmácsolásában adtuk közre változtatás nélkül.)

De vajon ki a csuda lehet az a meg nem nevezett televíziós személyiség, az ő komolyan számba vett pályázatával? Csak nem a kétszeres jelöltséget is megért Baló György? Ha valakinek van még ötlete így korán reggel, elő vele!

Ja, és persze Hammer Ferenc nem az Index újságírója, hanem szociológus és az ELTE Bölcsészettudományi Kar tanársegédje. Itt leírtuk már egyszer bővebben, hogy Hammer Ferenc kicsodamicsoda.