Kinevezték az MTV megbízott elnökét

2008.03.03. 11:56

Medveczky Balázst, a Digitális MTV Igazgatóság eddigi vezetőjét nevezte ki hétfői hatállyal a Magyar Televízió egyetlen - gazdálkodásért és stratégiatervezésért felelős - alelnöki posztjára Rudi Zoltán, akinek holnap lejár a mandátuma. Vagyis Medveczky holnaputántól alelnöki státuszban, de az elnöki teendőket ellátva vezeti majd a köztelevíziót.

A 39 éves, közgazdász végzettségű szakember már húsz éve dolgozik az MTV-ben, volt már gyártásvezető, a Program-lebonyolítás és a Koprodukciós Igazgatóság gyártási- és gazdasági vezetője, és gyártási és műszaki igazgató is. A 2007 májusában létrejött Digitális MTV Igazgatóságot a kezdetektől ő vezeti.

Rudi Zoltán az MTV sajtóosztályának közleménye szerint kedden adja majd át Medveczky Balázs alelnöknek azokat a dokumentumokat, amelyeket utasítására a főszerkesztők és az igazgatók készítettek a zökkenőmentes átadás-átvételhez.

Mi úgy tudjuk, hogy Medvezcky Balázs ellenében az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriumának szocialista delegáltja inkább Nagy Attilát, a jelenlegi gazdasági igazgatót látták volna szívesen az alelnöki székben. Információink szerint a kuratórium tagjai többször is személyesen egyeztettek erről a kérdésről Rudi Zoltánnal, sőt a pletykák iroda ajtaját elálló kuratóriumi tagokról, könyörgésről és kérlelésről szólnak. Meg arról, hogy a kuratórium elnöke ma bent járt az MTV-ben, a biztonsági szolgálattól érdeklődőtt, hogy az épületben van-e Medveczky Balázs, majd üvöltött a tévéelnökkel.