Zenéd örökké az életünk része – búcsúzik a zenészvilág Aviciitől

2018.04.21. 09:56

28 éves korában meghalt Tim Bergling, művésznevén Avicii. Halála a teljes zeneipart megrázta, producerként és dj-ként is aktív volt.

Cikkünkben összefoglaljuk, hogy pályatársai, barátai, hogyan emlékeztek meg róla a közösségi médiás felületeiken keresztül. 

Madonna

So Sad....... So Tragic. Good Bye Dear Sweet Tim. 💙 Gone too Soon. #avicii

A post shared by Madonna (@madonna) on

„Olyan szomorú, olyan tragikus. Isten veled drága édes Tim. Túl korán hagytál itt minket” – búcsúzott Aviciitől Madonna egy közös fotóval. Girls Gone Wild címmel készítettek egy közös dalt, 2012-ben pedig mikor Avicii először lépett fel a világ egyik legnagyobb szabású fesztiválján, az Ultrán, akkor maga Madonna konferálta fel az akkor még csak 22 éves dj-t.

Aloe Blacc

A Wake Me Up Avicii egyik legnagyobb slágere, a dalok mellett pedig mindenki számára az Aloe Blacc által énekelt néhány sor marad örökké emlékezetes. Ő írta a dalszöveget, az együttműködés pedig szinte a véletlenen múlt: amikor Avicii elkészült a demóval, akkor szüksége volt valakire, aki elég jól tud énekelni és ekkoriban még Aloe Blaccon kívül nem igazán ismert senkit Los Angelesben, szerencsére ő pont ráért. Hamar megírta a szöveget is, amivel az egész világon híressé vált. Ő így búcsúzott Aviciitől Twitter-csatornáján:

Őszinte részvétem Tim családjának és közeli barátainak. Nem tudom elmondani, hogy milyen mély szomorúságot érzek most. Azzal, hogy találkoztunk, megváltozott az életem. Elképesztően tehetséges ember volt és nagyon fáj, hogy itthagyott bennünket.  

David Guetta

2011-ben jelent meg Avicii és David Guetta első közös dala a Sunshine, amit Grammy-díjra is jelöltek a legjobb dance felvétel kategóriában. A búcsúzó posztjában Guetta azt írta: „Valami igazán szörnyű történt. Mi egy kedves és érző barátot veszítettünk el, a világ pedig egy hihetetlenül tehetséges zenészt. Köszönjük a csodálatos dalokat és azt az időt, amit közösen a stúdióban, vagy dj-zve, vagy csak barátokként töltöttünk el.”

Skrillex

The remix I did of Levels hasn’t left my set since I made it back in 2011. All though we weren’t “close friends” I feel this deep sadness through the connection we had through this song. Tim was a truly a genius and an innovator, yet sensitive and humble. This industry can be rough and from a far I saw it take a tole on him. I just wish I could have hugged him more and told him it would be okay .You’re music will forever be apart of mine and so many other lives. Maybe that’s the closest thing we have to immortality. I really hope you’re essence , wherever it may be in the universe is now at peace. And if in some miracle you can see this , I hope you know that as long as human beings are alive on this planet , you will forever remain an inspiration. Thank you Tim. RIP

A post shared by SKRILLEX (@skrillex) on

Az egyik leghosszabb búcsúüzenetet Skrillex osztotta meg Instagramján:

A Levelsről készített remixem azóta szerepel a szettemben, mióta 2011-ben elkészítettem. Nem voltunk ugyan közeli barátok, mégis mély szomorúságot érzek. Tim egy igazi zseni és úttörő volt, aki meg tudta őrizni a szerénységét és érzékenységét. A zeneipar kemény tud lenni és onnan messziről, ahonnan én láttam, meg is viselte őt. Azt kívánom, hogy bárcsak többször megölelhettem volna és biztosíthattam volna arról, hogy minden rendben lesz. Zenéd örökké az én és mások életének a része lesz. Talán így lehet a legközelebb kerülni a halhatatlansághoz. Remélem, hogy bárhol is legyél, mostanra békét találtál. Ha bármilyen csoda folytán látod ezt, akkor remélem, tudod, hogy ameddig élnek emberek ezen a Földön, addig inspirálni fogod őket. Köszönjük, Tim.

Martin Garrix

A mindössze 21 éves Martin Garrix és Avicii pályája között több hasonlóság van, a két dj pedig jóban volt, többször dolgoztak együtt, így érthető, hogy őt különösen megrázta a svéd dj halálának híre. Instagramján egy közös fotójuk mellé azt írta: „nem igazán tudom szavakkal kifejezni, azt, ahogyan most érzek. Köszönöm, hogy inspiráltál engem és sok millió másik embert. Nyugodj békében.”

Rita Ora

Avicci Rita Orával készítette el utolsó, igazán nagy slágerét, a Lonely Togethert. Az énekesnő így búcsúzott a DJ-től Twitterén keresztül:

Nincsenek szavak. Emlékszem, hogy milyen csodálatos volt együtt elkészíteni a Lonely Togethert és olyan, mintha csak tegnap lett volna, hogy beszéltünk. Részvétem Avicii családjának, barátainak és a rajongóinak. Nyugodják békében. Túl hamar hagyott itt minket. Összetört a szívem.

Charlie Puth

„Szeretném leróni a tiszteletem egy férfinak, aki megmutatta nekem, hogy a dalaim hangzása egy napon milyen szintre juthat el. Avicii egy zseni volt, egy zenei feltaláló és nem tudom elhinni, hogy nincs velünk többé. Nyugodjon békében a legjobb” – búcsúzott a svéd dj-től Charlie Puth.

Ingrosso

„Nem találok szavakat, de azt el tudom mondani, hogy mi mind csak pár fiatal srác voltunk Svédországból nagy álmokkal, és Tim inspirált minket és még sok millió másik embert. Nyugodjon békében testvérem, a zenéd örökké élni fog” – búcsúzott Ingrosso, a Swedish House Mafia tagja, szintén EDM dj és producer.

Tiesto

„Szavak nem fejezhetik ki azt, amit most érzek. Hiányozni fogsz testvérem” – búcsúzott Twitterén keresztül Tiesto, a 49 éves holland dj.

Calvin Harris

„Letaglózó hírt kaptunk Aviciiről, egy gyönyörű lélek, és hihetetlenül tetehtséges, akinek még olyan sok dolga lett volna a világban. Együttérzek a családjával. Isten áldjon Tim” – írta Twitterén Calvin Harris, skót dj és producer.

Deadmau5

„Őszinte részvétem Avicii barátainak, a rajongóinak és családjának. Viccet félretéve senki sem tagadhatja, hogy milyen sokat ért el és tett hozzá az elektronikus tánczenéhez. Nagyon büszke vagyok rá” – írta Twitter üzenetében deadmau5, kanadai producer és dj.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport