Nem nyomoz a rendőrség Avicii halála ügyében

2018.04.21. 18:43

Az ománi rendőrség szerint nem merült fel bűneset gyanúja Avicii halála ügyében, ezért nem indítanak bűnügyi eljárást - tudta meg az AFP hírügynökség. 

A 28 éves dj-t, eredeti nevén Tim Berglinget pénteken találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban. Azóta két igazságügyi orvos szakértői vizsgálatot is elvégeztek rajta, amik alapján azt közölték a sajtóval, hogy "teljesen biztosak vagyunk benne, hogy nem történt idegenkezűség". 

Avicii nagyon fiatalon híressé vált, az éjszakai élet korán beszippantotta, emiatt rég óta gondok voltak az egészségével, és 2016-ban vissza is vonult a dj-zéstől.

A legutóbbi hírek szerint súlyos hasnyálmirigy gyulladásban szenvedett a túlzott italfogyasztás miatt, de 2014-ben kivették már az epehólyagját és a vakbelét is, ezután le is mondott pár fellépést, hogy felépüljön. 

Az egyik legjobban fizetett, és legismertebb dj-producer volt, egyedül képes volt megtölteni arénákat a turnéjával már a húszas évei elején. A leghíresebb számai a Wake me up, a Hey brother vagy a Levels voltak, és dolgozott együtt Madonnával, a Coldpay-jel vagy Rita Orával is. Kétszer nyert az MTV Music Awardson, és kétszer jelölték Grammy-díjra. Halála előtt pár nappal jelölték a Billboard Music Awardon a legjobb dance/elektronikus album kategóriában az Avicii (01) című albumát. 

A menedzsere szerint nehéz volt visszafogni, hogy ne tegye magát tönkre, erről többet itt olvashat  • Tippek
  • Bankszámla