Véget ért egy korszak, visszavonul Ozzy Osbourne

2024.01.23. 15:46

A bejelentés hivatalos, a sötétség hercege nem turnézik többé. Felesége, Sharon Osbourne erősítette meg a hírt. A Far Out Magazin értesülései szerint erre Ozzy Osbourne egészségügyi állapota miatt kerül sor. Noha hangja még nem ment tönkre, a Parkinson-kór, amiben szenved, ellehetetleníti, hogy ismét hosszabb útra keljen.

A hangja továbbra is teljesen rendben van. Valamint folyamatosan énekórákat vesz szabadidejében. Még ha nem is szereti valaki a zenéjét, nem lehet nem szeretni Ozzyt

– fogalmazott felesége.

Sharon Osbourne ennek ellenére azt is elmondta, rocksztár férje nem hagyja búcsú nélkül rajongóit, ezért két utolsó koncertet még terveznek. Ennek a részleteiről is mesélt.

Noha többé nem fog turnézni, tervben van még két fellépés, hogy úgy búcsúzhasson el, ahogy szeretne

– fogalmazott Sharon Osbourne. Bár sok részletet még nem árultak el a koncertekről, az egyik biztosan Astonban lesz, ahonnan az énekes származik.

Nincs koncert fél gőzzel

Ozzy Osbourne még tavaly nyilatkozott a Rolling Stone magazinnak. Akkor azt mondta:

Ez olyan, mint életed legjobb kapcsolatától elbúcsúzni. A betegségem elején, amikor le kellett állnom a turnézással, baromi mérges voltam magamra, az orvosokra és az egész világra.

Hozzátette:

Nem fogok kiállni, és fél gőzzel Ozzy lenni, aki épp együttérzésre hajt. Mi a franc értelme volna annak? Nem fogok egy kib*szott tolószékben kimenni. Nem is olyan rég láttam Phil Collinst fellépni, akinek gyakorlatilag ugyanaz a baja, mint nekem. Ő képes kimenni egy kerekesszékben. Én nem tudom ezt megtenni.

Ozzy Osbourne-nál 2003-ban diagnosztizáltak Parkinson-kórt, betegsége pedig az elmúlt években egyre nehezebbé tette számára a koncertezést. Tavalyi turnéját – amelynek keretében hazánkba is ellátogatott volna – szintén le kellett mondja. Friss lemezével, a Patient Number 9-al járta volna körbe a kontinenst, amelyről korábban lapunk írt is.

Eredetileg már magyarországi fellépése is egy 2022-ről későbbre halasztott dátum volt, mivel abban az évben sem tudott fellépni Budapesten az énekes. A mostani hírek alapján erre valószínűleg már nem is kerül sor.