Egy biciklis ámokfutó zaklatta az egri fiatalokat, aztán lám, mi lett belőle

2024.03.15. 11:58

Persze nyugton is maradhatnának az egri srácok, de egy punkzenekar, különösen, ha rockmuzsikát játszik, és attól sem riad vissza, ha az a dal romantikus, sosem pihen. Meg különben is: a punkok soha nem halnak meg. Csak játszanak.

Ismerős a nóta. Írtunk már róla. Csak most klip is készült hozzá. Amikor tavaly ősszel a dalt bemutattuk, a The Wallkids alapító frontembere, Nádasi István, alias Gibbon azt mondta, hogy a 

dal visszakanyarodás tinédzser éveimhez, tisztán előjött az, amit akkor gondoltam a szerelemről.

Naná, miért is ne kerülhetne elő ez a téma, még a punkoknál is, ugye, srácok… Miközben a szerelem, atyaég, mennyi, de mennyi formában és alakban érkezik. Lesben áll, támad, szellőként fúj, átölel. Jön is, megy is, ritkán hosszú vendég. No de ne csigázzuk a kedélyeket, nézzük, milyen lett mozgóképen az, amikor egy punk szerelmes. (Figyelem, csak erős idegzetűek nézzék meg! A történet fiktív, és ne akarják utánozni!)

És jött egy biciklis

A srácok koncepciója – a klipet ismét Szabó Norman rendezte – filmszerűen szórakoztató. A helyszín Eger belvárosa, a hely, ahol egy biciklis ámokfutó zaklatja az egri fiatalokat – persze csak a klip kedvéért. A biciklista Mészáros Joci, a zenekar dobosa, mert ő legalább tényleg tud bringázni, „civilben nagy downhilles, szereti a veszélyes száguldásokat, például a bükki sziklákról”.

A kisfilmen szereplő fiatalokat a zenekar barátai, valamint a The Wallkids tagjai alakítják. A zenekar tájékoztatója szerint a klipben látható jó szamaritánus Percze Tibi – a rendező barátja. Gibbon a sztorit így summázza:

A klip azt mutatja be humoros formában, hogy mindenkiben ott lakik a jó és a rossz, és bizonyos helyzetben mi magunk döntünk arról, melyik énünket húzzuk ki a kalapból.

Nos, a srácok főként dalokat húznak ki a kalapból, folyamatosan készülnek az új nóták, klipek. Következő kisfilmjüket nyáron forgatják a Napnyugta után című dalukra, és terveik szerint egy részét New Yorkban forgatják. (Csak szólunk, ha beférünk a bőröndbe, mi is mennénk…)