Ön mit csinál a megmaradt tojásfehérjékkel? Elárulom az én módszeremet
Biztos ön is tapasztalta, hogy van egy csomó recept, amihez csak tojássárgája kell, a tojásfehérje pedig tulajdonképpen csak hulladék ilyenkor. Mivel arra neveltek, hogy nem dobunk ki semmi ehetőt, meg aztán igyekszem is környezettudatos lenni, a következőt szoktam csinálni velük.
Összegyűjtöm a maradék fehérjéket egy tálkába, amit gondosan letakarok és a hűtőszekrénybe teszek. Nagyjából 5-6 nap után átrakom a tálkát egy másik polcra, majd nagyjából 2-3 naponta ellenőrzöm a fehérjék állapotát. Amikor eltelik úgy 10-14 nap, és már biztos vagyok benne, hogy semmire nem jók, akkor őszinte lelkiismeret-furdalással kiöntöm őket.
Önnek van jobb módszere? Ossza meg velünk!
(Habcsók és más közepesen finom sütemények receptjét nem ér elküldeni, mert fölösleges fehérje naponta képződik, az ember pedig nem eszik mindennap habcsókot és más közepesen finom süteményeket.)