Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Miután Harry herceg hátat fordított az udvarnak, meglepve tapasztalta, hogy már nem járnak neki azok a biztonsági intézkedések, amelyek megilletik a királyi család tagjait.

  Mondjanak nekem egy példát arra, hogy védelem nélkül hagytak valakit, akinek annyi fenyegetéssel kell szembenéznie, mint nekem. Beleszülettem ebbe, és a veszély nem múlt el attól, hogy megváltozott a szerepem a családban

  – méltatlankodott a herceg.

  A brit belügyminisztérium válaszul azt kérte Harrytől, hogy 28 nappal az érkezése előtt jelezze, ha Angliába érkezik, mert így lesz idő „elemezni a fenyegetettség szintjét”, és felkészülni az esetleges védelemre – írja a The Telegraph.

  A herceg ügyvédjei szerint ugyanakkor ez teljesen fölösleges csuklóztatás, már csak Harry katonai múltja is indokolná, hogy automatikusan megkapja a legszigorúbb védelmet.

  A kérdés azért vált ismét sürgetővé, mert közeleg III. Károly május 6-i koronázása, és még mindig nem tudni, hogy másodszülött fia ott lesz-e a ceremónián, amelyen egyébként már nem osztanak neki lapot.

 • A francia törvényhozás alsóháza által elfogadott jogszabály értelmében a bíróságok megtilthatják a szülőknek, hogy képeket posztoljanak a gyermekeikről a közösségi médiában. A törvény szövege szerint mindkét szülő együttesen felel a gyermekek képmáshoz való jogaiért, és ha egyikük nem ért egyet, akkor bíróság eltilthatja a másik szülőt az önfeledt posztolástól.

  A szülők elveszíthetik a gyermekek képmása fölötti rendelkezés jogát akkor is, ha a megosztásaikkal megsértik a gyerek méltóságát. A jogszabályt beterjesztő Bruno Studer szerint a törvény célja, hogy megmutassa a fiataloknak: a szülőknek nincs abszolút joguk azt tenni a fotóikkal, amit akarnak.

  Egy 13 éves gyerekről átlag 1300 fotó kering a neten, köztük olyanok, amelyek visszaélésekhez vagy verbális bántalmazásokhoz vezethetnek

  – mondta a képviselő.

  A javaslatnak még át kell mennie a szenátuson, és a francia elnök kihirdetése után válhat törvénnyé.

 • Tökéletes alakú szívet örökítettek meg egy légi útvonalat követő alkalmazáson, amely egy repülés nyomvonalának felhasználásával készítettek.

  SWNS HEART FLIGHT 01
  Fotó: Tindle Newspapers Ltd / SWNS

  A szeretet jele nemrég szó szerint kirajzolódott az égen, amely eset a nemzetközi anyák napján történt. Egy pilóta ugyanis az égbe emelkedett gépével, hogy egy különleges üzenetet küldjön a szív alakú repülésével. A légijármű útvonalát repülőgépkövető alkalmazás követte nyomon, aminek eredményeképpen vasárnap lerajzolták a szívhez szóló üzenetet. A Vans RV-8A néven bejegyzett kis magánrepülőgép az angliai Devon térségében repülte sajátos pályáját, amit azóta imádnak a netezők, hogy a napokban felkerült a világhálóra.