Emőke
4 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • floridaman

  Az én születésnapomon még egész istenes volt a helyzet, akkor csak egy autó motorháztetején rodeózott egy floridai férfi 110 km/h-s sebességgel, de a barátnőm születésnapján már sokkal rosszabb volt a helyzet, akkor azért tartóztattak le egy floridai férfit, mert fajtalankodott egy miniatűr lóval.

  És hogy honnan tudom mindezt? Egy új kihívás, a 

  Florida Man Challenge

  miatt, amely annyiról szól, hogy írjuk be a "florida man" szókapcsolatot és a születésnapunk dátumát ("june 25" formátumban) a keresőbe, aztán röhögjünk/szörnyülködjünk azon, hogy aznap éppen a floridai férfiak milyen bűncselekményéről írtak a lapok. Egy floridai férfi sörrel a kezében megkergetett egy aligátort? Egy floridai férfi betört a szomszédjához, hogy megsimogassa a macskáját? Egy floridai férfi visszakerült a börtönbe, mert nem fizette ki a taxist, aki hazavitte a börtönből? Egy floridai férfiról rablás közben leesett a gatya?

  True story, bro.

  A kihívás ebből a Tumblr-posztból ered, ezt futtatta meg ez a Twitter-poszt, most pedig már több százezer komment, reposzt és lájk van a hasonló bejegyzéseken, sőt, már akkora a pörgés a dolog miatt, hogy az a Google keresőalgoritmusának sajátosságai miatt szinte tönkre is tette saját magát, mert az első 20-30-40 találat most már magáról a kihívásról szól, és csak utána jönnek a sokkal kevésbé népszerű alaphírek a flúgos floridaiakról.

  De akkor

  tényleg minden floridai férfi ennyire kretén?

  Persze, hogy nem erről van szó: a CNN azt írja, a jelenség legfontosabb oka, hogy Florida állam törvényei miatt az újságíróknak nagyon egyszerű hozzáférniük a bűnügyi jelentésekhez, így lényegében bármiről születhet cikk, amiből más államokban biztosan nem lenne sztori. Emellett Floridában rengetegen élnek, nagy a meleg, a pára, és rendkívül sokféle népség él sűrűn egymás mellett, így gyakoriak a konfliktusok is.

 • Naná, hogy "Cecília gyönyörű arca és egész este sugárzó mosolya lehengerelte a vendégeket".

  Aki nem hiszi, az olvassa el annak a Femcafé tudósítását és képaláírását, amely portál tavalyelőtt Rogán Cecília barátnő-üzlettársa, Sarka Kata élettársa, Bessenyei István kezébe került. A nagyszerű riportot a Magyar Narancs vette észre

  Később a szöveget a fotógaléria szerzője átírta erre: "Rogán Cecília Katához hasonlóan nagyon kitett magáért. Senki figyelmét nem kerülte el szenzációs ruhája, mely nemcsak különleges és egyedi, de elegáns és extrém is volt egyben. Minden apró részletét imádtuk, jobb szettet nem is választhatott volna. Csak úgy ragyogott, a tökéletes összképet pedig lenyűgöző mosolyával koronázta meg."

 • Ugyanis az indonéz hatóságok találták meg egy orosz férfi bőröndjében. A férfi vélhetően allergiagyógyszerekkel altatta el a kétéves állatot, hogy kicsempéssze Baliról. Az orangután mellett két élő gekkót és öt gyíkot is találtak a bőröndben.

  A csempész azt állította a hatóságoknak, hogy a védett állatot ajándékba kapta egy másik orosz turistától, aki pedig 3000 dollárért vásárolta Jáván egy utcai árustól.

  Az ajándéka viszont a különleges háziállat helyett akár öt év börtön és 7000 dollár büntetés is lehet.

  Muszáj megmutatnunk még azt is, milyen cuki volt az állat, miután (remélhetőleg) jobbra fordult a sorsa, és megmentették a hatóságok:

 • A Magyar Állami Operaház zenekara a Bach Mindenkinek Fesztivál keretében tartott koncerten a II. János Pál pápa téri metrómegállóban szombat délelőtt. A fotó tanúsága szerint sokan álltak meg hallgatni a muzsikát.