Benedek
-2 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Képernyőfotó 2019-03-21 - 9.41.26.png
  Fotó: TRT 1

  1,3 millió négyzetméteres, 2117 attrakciót kínáló vidámpark nyílt szerdán Ankarában, írja az MTI. Az Ankapark Wonderland Eurasiát Erdogan elnök egy hatalmas Tyrannosaurus modell előtt állva adta át, mondván a vidámpark egész Törökország büszkesége, évi 50 millió líra (2,5 milliárd forint) bevételt fog hozni a városnak.

  A vidámpark építését hat évvel ezelőtt kezdték meg és tavaly fejezték be, de biztonsági problémák miatt mindeddig nem nyitották meg.

  Az átadáskor is történt egy kínos leállás: Ankara polgármestere, Melih Gökcek felült a park egyik hullámvasútjára, de a többi meghívottal együtt gyalog kellett lejönnie onnan, mert a kocsi elakadt - az erről készült képsorok bejárták a világsajtót. 

  Kritikusok szerint a park megnyitásának halogatása miatt több szórakoztató eszköz már nem biztonságos, élettartamuk lecsökkent. A török mérnökök és építészek szakszervezete közölte: a vidámparkról készült fényképeken rozsdásodást fedeztek fel a hullámvasutakon.

 • És ez alatt nem is csak arra gondolok, hogy sajnálatos módon leszedték a Juncker-plakátokat, vagy hogy általában véve milyen állapotok uralkodnak Ferihegyen és környékén, hanem konkrétan utóbbin belül is arra, hogy vannak ugyebár a reptereken várók, ahol az üzleti utazók, a magas hitelkártyadíjak kedvelői, valamint a csóró, de megfelelően módos partnert talált firkászok döntik magukba az ingyen piát és kaját indulás előtt a bőrfotelekben terpeszkedve. Mindemellett pedig ezek a helyek a maguk módján kicsit az országimázs témára is rámennek, például Tokióban hatféle kistérségi kézműves szakével és alsó-középkategóriás japán viszkivel lehet lekísérni a szusit, Pekingben meg (szerencsére nem kistérségi baijiu, hanem) válogatott teák és alsó-középkategóriás nemzetközi viszkik mennek a dim sum mellé. 

  Ezért is érheti meglepetés az utazókat a Liszt Ferenc reptér egyik, Skycourt Lounge nevű várójában, ahol országunk alkoholipari műremekei közül az üzemeltető Malév-utódcég, a reptéri kiszolgálással (minden jel szerint elég alacsony színvonalon) foglalkozó, amúgy a csőd szélén táncoló, állítólag a Magyar Nemzeti Alapkezelő támogatásaiból fenntartott Malév Ground Handling valamiért a Fütyülős nevű legalja "pálinkát", a legolcsóbb vilmoskörtét és 800 forintos üveg borokat találta a hazai felhozatal megfelelő reprezentánsának, amely italokkal legutóbb még csóróbb elsőéves egyetemistaként ismerkedtem behatóbban, akkor sem mindig kielégítő eredménnyel, mindenesetre szívesen megnéztem volna egy külföldi üzleti utazót, ahogy beleszagol az acetonos lébe és letolja az élelmiszer gyanánt kirakott száraz zsemlével és szalámival.

  Kösz, Malév.
  Kösz, Malév.

  Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy a Malév GH formabontó lépése a maga módján becsülendő, hiszen minden alakoskodás nélkül tolja az ember arcába az igazi magyarországi presszók és kocsmák kínálatát, ami sokkal őszintébb bemutatása az országnak, mint az említett külföldi példák. (Arról a tökös lépésről nem is beszélve, hogy utána a gépen vélhetően szintén ugyanezen kiszolgáló cégnek köszönhetően a közönség megismerkedhetett a csalamádéval mint autentikus "nyugati" reggeli fogással is.)

  Azt viszont őszintén remélem, hogy nem volt még olyan, aki ezért kifizette volna azt a 13 ezer forintot, ami a bejáratnál lévő felirat szerint akkor kell leszurkolni a presszóélményért, ha az ember nem rendelkezik se megfelelő jeggyel, se megfelelő hitel- vagy törzsutaskártyával. 

 • Mármint ezzel: 

  Hogy akkor most a kutya a Fidesz és a Néppárt a ló, vagy fordítva? 

  Nos?

  • 1558
   A kutya a ló, a ló a kutya
  • 549
   A kutya a Fidesz, a Néppárt a ló
  • 270
   A Néppárt a kutya, a Fidesz a ló
  clk
 • Ha valaki követi az amerikai sportokat, akkor nyilván tudja, hogy az Egyesült Államokban valamiért imádnak drágakövekkel kirakott gyűrűket adni a bajnokcsapatok tagjainak. Ez a szokás egészen idáig nem nagyon terjedt el Amerikán kívül, de Paul Pogba most felrúgta a status quót, és a teljes világbajnok francia csapatot ellátta bajnoki gyűrűkkel.

  54247936 271384540442136 1680880405295599691 n
  Fotó: Instagram / @paulpogba

  A gyűrűket a Jason of Beverly Hills nevű szuperexkluzív ékszerbolt tervezte még a nyáron, Griezmann pedig már akkor kijelentette, hogy imádja az ötletet, úgyhogy ő most biztosan elég boldog lehet.

  Az mondjuk elég valószínű, hogy a többiek sem szomorkodnak, mert a gyűrűk egészen elképesztően néznek ki, de ez annak fényében mondjuk nem túl meglepő, hogy ez a szalon tervezte többek közt a Golden State Warriors tavalyi bajnoki gyűrűit is.

  (Versus)