Benedek
-4 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A múlt héten zajlott a tollaslabdázók legnagyobb múltú és rangú tornája, az All England, leginkább Wimbledonnal lehet párhuzamba állítani. Azon nyerni mindig különleges. 

    A dán Kamilla Rytter és Christinna Pederesen hosszú évek óta küzdött azért, hogy elhozzanak onnan is egy trófeát. Korábban elbukták a döntőjüket, de idén végre sikerült nyerniük. Elég keményen kellett melózniuk ezért, mert a japán Fukusima Juki, Hirota Szajaka párossal lélek- és izomölő labdameneteket játszottak. 

    A második szett végjátékában 18-17-nél kezdődött a maratoni labdamenet. A nézők már 20 ütés után emelték a hangjukat, de az még csak a bemelegítés volt. A két páros 102 ütéssel fokozta a hangulatot. A pont a dánoké lett, 21-19, 21-18-ra nyerték a meccset.

    A 102 ütéses labdamenet mondhatni nem nagy szám, a verseny közben elért rekord 255 ütés

  • Március közepén nyilván kevesen örülnek a rengeteg hónak, de néha kifejezetten jól jön. Egy svéd férfit például pont ez mentett meg, ugyanis csak az ablakon keresztül tudott kimenekülni az égő házából: a rengeteg hó pedig felfogta a zuhanás nagy részét és csak könnyebb sérüléseket szerzett. Persze a sok hó miatt nem tudták a tűzoltók megmenteni a házat, mert olyan sok volt belőle a tetőn, hogy félő volt, beomlik. 

    Ha valakit egyébként érdekel, milyen kiugrani az emeletről bele a hóba, annak itt egy jó kis illusztráció, bár óva intenénk mindenkit attól, hogy kipróbálja!