Bernát, Felícia
13 °C
23 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ledobták a rapbombát, a Dirty East Audio kiadta a legújabb Fakt/Ill Bluntee lemezt, amin a közreműökdők száma végtelen, de szerepel többek között Bankos, Zsola, házi kedvencünk Loco, Sumér, Mango, Vegas is, míg az alapokat Fakt mellett Walen Delon rakta össze. Itt rögtön be is szúrunk egy bomba számot, amiben a Sör és Fű, Loco, Bankos és Mango is szerepel. 

  A lemez tematikája az utóbbi években unalomig hajtott beefektől elhatárolódva inkább a generációk közötti szakadékot szeretné kicsit összehúzni, és a műfajban megszokott negatív szövegek helyett az összetartást próbálja erősíteni.

  A borítót rap-veterán NikonOne tervezte, aki a Firmás korszak óta közeli barátja Faktornak, aki mostanában filmes munkáival és plakátgrafikáival szokott tarolni. Többek között a Blade Runner 2049-ben látható graffitikért is ő felelt. 

  Ezen a linken pedig ki lehet választani a Spotify, iTunes, AppleMusic és Deezer linkeket a teljes lemez meghallgatásához. 

 • A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány közel 80 nehéz családi háttérrel élő magyarországi és határontúli gyereknek kínál térítésmentes részvételt természettudományos és művészeti, valamint önismereti és diák mentorképző nyári táboraiban. (Részletes leírás a táborokról itt található.)

  A Nyíri erdőben, a Duna-Tisza közének egyik legszebb homokpusztai tölgyes ligeterdejében, erdei állatok és számos madárfaj élőhelyének közvetlen szomszédságában, egy közel 2 km hosszú tanörvénnyel határolt erdei iskolában az Alapítvány tizenegy éve szervezi meg táborait.

   Az idei táborban képzőművészeti, dráma, zenetánc és természettudományos (fizika-kémia és biológia-földrajz) tehetségműhelyekben a megismert információkat elemzik, dolgozzák fel.

  A közösségi tanulást egészítik ki és színesítik a Messzehangzó Diákakadémia meghívott előadóinak a tematikához köthető előadásai. Idén a vendégek

  • Grecsó Krisztián – József Attila-díjas költő, író,
  • Domokos Gábor – Építészmérnök, matematikus, a világhíres Gömböc feltalálója,
  • Rodics Katalin – A Greenpeace munkatársa, kutató-biológus, farkasok, papagájok, csimpánzok, delfinek, énekesmadarak és afrikai elefántok megmentője lesznek.
 • Nyugi, a szövegben nincsenek spoilerek, a videót meg az nézze végig az utolsó másodpercig, aki nem bánja, ha lesznek:

  Az 1 másodperces videó egy népszerű formátum, a zsáner magyar csúcsteljesítménye még mindig a Szomszédok-szupercut, amit feltehetőleg jogi okokból már nemigen lehet megtalálni sehol, csak a Nosztalgia Videók nevű Facebook-oldalon:

 • Regi fabol keszult ajto 210 cm szeles 264 cm magas tokkal egyut
  Fotó: jofogas.hu

  Egy művészettörténész ismerősöm szúrta ki, de megmondani ő sem tudta, melyik házhoz tartozik. Persze ha kiderül, az számtalan újabb kérdést vet fel az eredetével, a pótlásával, a használaton kívül kerülésével kapcsolatban, amiket most fel sem teszek. 

  Annyi biztos, hogy az 5. kerületben kínálják, 188 ezer forintért.