Hortenzia, Gergő
8 °C
17 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem volt telitalálatos a héten a hatoslottón, bár ha meglátja valaki a nyerőszámokat, biztosan nem lepődik meg, mert úgy indul a számsor, hogy

  3,4,5.

  Ezek után a hatost már nem sikerült kihúzni, ehelyett 24 (huszonnégy), 30 (harminc)  és 45 (negyvenöt) a három másik nyerőszám. Az öttalálatos szelvényekért 313 505 forint jár. 

 • Az Egyesült Államok Parti Őrsége lefülelt  egy tengeralattjárót a Csendes-óceánon, amiben aztán több mint 2 tonna kokaint találtak. A fogás azért is bravúros, mert sikerült az előtt átvenni az irányítást a tengeralattjáró felett, hogy a csempészek érzékelhették volna a rajtaütést és elsüllyeszthették volna a rakományt. 

  A tengeralattjáróban annyi drog volt, hogy a hatóságnak kellett hívni egy darut, hogy átemelhessék a nagy fogást a hajójukra. 

  A tengeralattjárós csempészés most nagyon nagy divat lett, mert az esetek többségében sikerül teljesen észrevétlennek maradni. A feltételezések szerint az ilyen szállítmányok  mindössze 10 százalékát sikerül lefülelni. Külön nehezíti a dolgot, hogy ezek a járművek a Beatles örökbecsű dalával ellentétben nem sárgák, hanem olyan kékek, hogy nehéz a hatóságoknak kiszúrni őket, arról a tényről nem is beszélve, hogy mivel eleve víz altt közlekednek,  helikopterekről nem igazán lehet kiszúrni őket. 

 • Nem csak itthon gond, hogy egy idő után – engedély híján – nem tudnak mit kezdeni a cirkuszokból kitett vadállatokkal. Most a Krím-félszigeten működő, legnagyobb magánkézben lévő vadasparkjának tulajdonosa kénytelen megszabadulni 30 medvétől. Mivel az egészségügyi hatóságok szabélytalanságokat találtak a parkban, bezárták a helyet, az állatok etetésére szánt pénz pedig elfogyott, írja a Moscow Times. 

  A vadaspark tulajdonosa, Oleg Zubkov a videóban arról beszél, hogy a medvéket az utóbbi években különféle cirkuszokból, illetve állatkertekből vette magához, de amióta Oroszország 2014-ben magához csatolta a Krímet, az orosz hatóágok folyamatosan zaklatják őt.

  A Szimferopoltól 50 kilométerre keletre lévő parkban egyébként nagyjából 2500 állat él. Ha a tulajdonos  nem nyithat ki újra, akkor a medvék után a nagymacskák kerülnek sorra. A medvék előtt Zubkov egyébként a sertésektől szabadult meg, ezek a tigrisek és oroszlánok táplálékaként végezték. Azért viszont, hogy a medvéket ne kelljen kilőnie, a park tulajdonosa örökbeadná őket.

 • A Feröer-szigetek legnépszerűbb és turisták által legkedveltebb pontjait egy hétvégére lezárják a látogatók elől. Azért van erre szükség, mert a túlságosan megemelkedett a turisták száma, és a környezet megvédése érdekében szükségessé vált, hogy április 16-án és 17-én inkább az önkéntesek vegyék birtokba a területeket. A két nap alatt új turistaösvényeket építenek ki, és megpróbálják helyreállítani mindazt, amit a turisták tönkretettek, illetve új módszereket dolgoznak ki, hogyan tudják megvédeni a környezetetet. 

  A Feröer-szigeteken folyamatosan növekszik a turizmus, de a helyiek próbálnak nem feltétlenül teherként tekinteni rá, hanem olyan megoldást találni, amivel mindenki jól jár. Ilyen például az önkénteskedés, ahol a résztvevőknek csak a repjegyük költségét kell fizetni, kapnak szállást és ellátást, cserébe viszont segíteni kell a környezet megóvásában. A cél egy olyan projekt elindítása lenne, amellyel megutatnák, hogy a turizmus akár a megoldás is lehet a természetvédelem problémájára, csak kicsit változtatni kell a hozzálláson. 

  1024