Auguszta
-3 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A kínai GoGo Chicken csirkékre szabott arcfelismerő rendszert és nyomkövetőt fejleszt, azoknak, akik tudni szeretnék, pontosan honnan érkezik a vacsorájuk. A rendszer mindig követi az állatok helyét, tudja, hogy mivel etetik őket, és milyen körülmények között vannak tartva. Az arcfelismerő pedig ahhoz kell, hogy ha meglátogatnánk a kiszemelt állatot a farmon, akkor felismerjük a többiek között.

  Százezer csirkével indult a program, és a következő három évben 23 millióra bővítenék a követett állatok számát, akkora divat lett a kínai középosztály köreiben a környezettudatos(abbnak tűnő) húsfogyasztás.  A programba bekerült csirkéket ráadásul nem 40-45 nap után vágják le, mint általában a nagyüzemi csirkéket, hanem 4-5 hónapig is élhetnek, mielőtt feldolgozzák őket. 

  (qz)

 • Súlyos autóbaleset résztvevője volt egy nő ma reggel Budapesten, a Gyáli úti felüljárónál. A kocsija fejre állt, a benne utazó kutyái pedig kiestek. Szemtanúk látták őket az Illatos út felé szaladni.

  25353684 1590834564314995 7700682841597329 n
  Fotó: Gabriella Hős

  Most sokan keresik Málnát, a 11 éves arany cocker spánielt és Ilént, a 10 éves fekete, kistestű keveréket. Ha látja őket, jelentkezzen a posztban szereplő elérhetőségeken. Mi nagyon drukkolunk!

 • Képünkön Emad Khashoggi pózol a világ legdrágább háza előtt. Még 2011-ben építtette a kastélyt a Párizs melletti Louveciennes község területén.  Az MTI ismertetője szerint a 17. századi kastélyok stílusában épült a ház, de a falai között modern otthont alakítottak ki, még a szökőkútjait is iPhone-ról lehet irányítani. Az épületet továbbá olyan vizesárok veszi körül, amelynek a kastély felé átlátszó falán keresztül egy földalatti teremből az úszkáló pontyok látványát élvezhetik a látogatók. A 23 hektáros birtokon gondozott parkok, hatalmas szökőkutak és egy labirintus is található, a kastély belső termeit pedig freskókkal dekorálták. 

  A ház egyszer már gazdát cserélt 2015-ben, most pediga New York Times szerint a szaúdi koronaherceg, Mohamed bin Szalmán vette meg 300 millió dollárért (80 milliárd forintért).

 • A tegnapi napsütés és derült idő után este alacsony rétegfelhő képződött a Kárpát-medencében sok helyütt. A Galya-tetőről észak, azaz Szlovákia felé tekintve szépen átszüremlenek a települések fényei, háttérben a Kárpátok magasabb vonulataival -

  írja a kép készítője.