Alajos, Leila
19 °C
34 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Még szerdán jelezte egy arnóti lakos, hogy biciklizés közben a szántón látott egy medvét. (Ez már a sokadik medveészlelés a napokban.) Az önkormányzat dolgozói, a helyi polgárőrség, a rendőrség és a nemzeti park munkatársai is ugrottak a hírre, de hiába keresték az állatot, már csak a nyomait találták meg. Ennek ellenére az önkormányzat facebook oldalán felhívásban azt írják, hogy

  a medve bármikor, bárhol felbukkanhat Arnóton, ennek tudatában élje mindenki a mindennapjait.

  Így a kerékpározást, futást, sétát, mezőgazdasági munkát „a medve esetleges felbukkanására tekintettel végezzék”. (boon.hu)

 • Ian Bremmer, politológus a CBS reggeli adásában elemezte az idei G7 csúcstalálkozót, és itt osztott meg egy apró anekdotát Angela Merkel, német kancellár és az amerikai elnök viszonyáról.

  Donald Trump a tárgyalások egyik legfeszültebb szakasza után, amikor szövetségesei nagy nehezen rávették, hogy írja alá a találkozó zárónyilatkozatát (amit a hazaútján aztán visszavont), az asztaltól felállva zsebébe nyúlt, előhúzott két cukorkát, Angela Merkel elé dobta, és azt mondta:

  Tessék, Angela. Ne mondd, hogy sose adok neked semmit!

  A politológus szerint Trump nem viccelődni akart. Éppen meg volt sértődve Merkelre és a többi résztvevőre a feszült csúcstalálkozó miatt, sőt Bremmer szerint Trump nem is akart elmenni az idei G7-re. "És amikor olyasmire kényszerül, amihez nincs kedve, akkor elég rosszul reagál" - mondta.

  Az idei G7 csúcstalálkozóról írt elemzős cikkünket itt lehet elolvasni. (444)

 • Elég drasztikus megoldásnak tűnik, de tényleg ki fogják kapcsolni az internetet egy órára minden egyes vizsga kezdésekor, miután 2016-ban már a vizsgák előtt kiszivárogtak a feladatlapok, és valóságos puskázási hullám söpört át az országon, tavaly pedig hiába kérték a szolgáltatókat, hogy tiltsák le a közösségi médiát a vizsgák idejére.

  Ez ráadásul nem is minden,

  • a június 20 és 25 közötti időszakban végig elérhetetlen lesz a Facebook az országban,
  • emellett pedig minden internetelérésre alkalmas elektronikus eszközt kitiltottak a vizsgák helyszínéről, amit fémdetektorral fognak ellenőrizni a bejáratnál,
  • plusz a biztonság kedvéért jelzavarókat és biztonsági kamerákat is felszereltek a feladatlapok nyomtatását végző helyeken.

  Kíváncsi leszek mi lesz erre a diákok válasza, de lelki szemeimmel már látom is magam előtt az Éretlenek örök klasszikus jeleneteit.

  (BBC)

 • Két évvel ezelőtt a Magyar Klipszemle közönségdíját nyerte meg Turan Khan (vagyis Nos' Chez az NKS rapcsapatból) az Újpest Fanatics című videóval, ami valószínűleg a legeslegjobb dal+videó kombó, amit a magyar fociról írtak valaha.

  Most Turan Khan ismét egy Újpesttel kapcsolatos dallal jelentkezik, de az Utolér A Lilák Átka! című dal már nem az újpesti büszkeségről, hanem a klub tulajdonosáról, Roderick Duchatelet-ről szól.

  Duchatelet-nek a legnagyobb bűne, hogy hatalmas felháborodás ellenére megváltoztatta az Újpest címerét. Ráadásul az új címer miatt az Újpest az egész magyar foci vicce lett, mert a logó leginkább egy lila vécédeszkára hasonlít.

  A klipben Turan Khanék elég kemény dolgokat vágnak a belga tulajdonos fejéhez, és leginkább azt várják, mikor tűnik már el a klub környékéről. A helyzet érdekessége egyébként, hogy az első osztályban az Újpest lassan az utolsó csapat, amelynek nem fideszes politikus vagy oligarcha a tulajdonosa.