Emília
18 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Megírtuk mi is szerdán, hogy három magyar NB I.-es klub, a Felcsút, a Haladás és a Diósgyőr az új magyar sportmárkára, a 2rule-ra vált, aminek tulajdonosa Mészáros Lőrinc.

  Természetesen az anyacsapat Felcsút mezét láthattuk először, egy nem hivatalos posztban. Igaz, tükrözve van a képen, de így néz ki az első fullmagyar futballszerkó.

 • Az elmúlt két napban több mint 150 mm csapadék esett a Tátrában. Továbbra is esik, az utakon, túrautakon dől a víz lefelé. A patakok megáradtak, figyelmeztet a Tátrai Hegyimentő Szolgálat.

  Képek az árvízről:

 • Két gyereket is cápa támadott meg New York közelében elterülő Long Islanden. Annak Fire Island nevű tengerparti részén játszott a vízben a 12 éves lány és a 13 éves fiú, ahol a támadás történt. Egy cápafogat már a parton vettek ki a fiú lábából, ezt továbbküldték azonosításra, hogy megtudják, pontosan milyen állat követte el a támadást.

  A lány derékig érő vízben állt, amikor maga mellett észrevett egy uszonyt, majd fájdalmat érzett a lábában, és észrevette, hogy vérzik. Mindkét gyerek megrémült, és a vízi mentőkhöz futottak, akik ellátták őket, gyorsan fel fognak épülni.

  A támadás azért hír, mert azon a részen nagyon ritka a cápatámadás.

 • Ismét fürdési tilalmat rendeltek el csütörtöktől a mártélyi Holt-Tiszában - közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a kormányhivatal megrendelésére vízmintát vettek a holt-tiszai szabadstrandon, és kiderült, hogy

  a cianobaktériumok (kékalga) száma újra határérték feletti volt.

  A kékalgákkal kis mértékben nincs probléma, de ha elszaporodnak, akkor potenciális egészségkárosító hatásuk lehet vízi és szárazföldi élőlényekre, valamint az emberi szervezetre is. A Webbeteg cikke szerint

  a kék alga toxikus anyagokat termel, ami bőrkiütéseket, szélsőséges esetben pedig légzési nehezítettséggel járó allergiás reakciót okozhat.