Ágnes
-1 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az egyik legizgalmasabbnak tartott MMA-tehetség, Aaron Pico a hajnali Bellator 192 gáláján ritkán látható testütéssel intézte el ellenfelét, a veterán Shane Kruchtent - a meccs 38. másodpercében. Egy ilyen direkt test-KO még akkor is ritkaságszámba megy, ha Pico szépen szorította az oktagon falához Krutchent, és még szebben készítette elő a gyilkos balhorgot.

 • A Bullfrogból kivált fejlesztők Mark Webley hörcsögének nevét adták maguknak, pusztán azért, mert remekül hangzik – és amikor szegény jószág a cégalapítást megelőző héten megdöglött, azt mindannyian borzalmas ómenként élték meg.

  Ez csak egy a rengeteg sztori közül, ami a Retroland videojátékos oldal igen alapos cikkében olvasható. A fenti éppen a Lionhead nevű cégről szól, de a cikk szépen végigjárja A-tól Z-ig (egészen pontosan 1C Companytól Zyngáig), hogy melyik játékfejlesztő cég hogyan választott nevet.

  Akad pár meglepő megoldás, azt például nem tudtam, hogy a legenda szerint a Bungie egy disznó vicc után keresztelete el magát (magyar verziója is van) vagy hogy a Nintendo milyen kandzsikból áll össze. A teljes cikk itt olvasható, illetve az egész Retroland oldalt ajánlom, hasonlóan alapos cikkek sorakoznak rajta mindenféle videojátékos témában.

  (Disclaimer: az oldal készítője jó barátom, de ez mit sem von le annak érdemeiből.)

 • Az 67 éves Frank Rothwell egy brit nyugdíjas, akinek viszonylag sok pénze és szabadideje van. Így hát úgy döntött, hogy cirka 24 ezer fontot (8,4 millió forint) ráfordítva átépít egy 50 éves Land Rovert gőzhajtásúvá. Tessék, íme 400 óra kemény munka gyümölcse:

 • Észak-Koreának le kellene állnia az atomfegyverek gyártásával és helyette megpróbálni kitenyészteni egy a földön is mozogni képes cápát, majd azt ráküldeni Donald Trumpra. Az amerikai elnök ugyanis szemlátomást nem ijedt meg az atombombától, azonban bevallottan fél a cápáktól.

  A TheGuardian szúrta ki Trump egyik 2013-as tweetjét, amiben az elnök azt írja, hogy a cápák az utolsó helyen vannak a listáján. A pornószínésznő Stephanie Clifford (akinek állítólag volt egy afférja a jelenlegi elnökkel 2006-ban) azt állította egy pénteki interjúban, hogy Trump már-már megszállottan gyűlöli őket.

  Hogy az amerikai elnök miért retteg ennyire a cápáktól, nem tudni, az viszont biztos, hogy ok nélkül teszi. Ugyanis nagyobb esély van rá, hogy valaki egy 

  • bicikli-balesetbe,
  • villámcsapásba,
  • aligátor vagy medvetámadásba,
  • kutyaharapásba,
  • méhcsípésbe

  haljon bele, minthogy egy cápatámadásba. Sőt, nagyobb esély van még arra is, hogy az ágyból kiesve vagy egy földbe csapódó meteorit öljön meg, mint egy cápa.

  (Via)