János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem lehetett könnyű a Budapesti Fesztiválzenekarnak pár héttel a Hableány szörnyű tragédiája után, egy évek óta tervezett dél-koreai turné első állomásaként hétfőn Szöulban színpadra lépni. A balesetben a személyzet két magyar tagja mellett 26 dél-koreai turista vesztette életét. A Lotte Concert Hall-ban tartott koncert elején Fischer Iván beszélt röviden, majd a zenekar egy koreai dalt adott elő állva, amit a zenészek maguk énekeltek. A dal az örök várakozásról szól.

 • Paszkalisz Teotokisz egy olyan őrült, aki metálzenekarok teljes életművét képes pár perces videókba sűríteni, és ezt tette most a Rammsteinnel is. Konkrétan 8 percbe belezsúfolta a német zenekar mind a 80 (!) számát, ami önmagában óriási bravúr.

 • 1989 óta futott a finn közrádióban a heti egy adással jelentkező Nuntii Latini latin hírműsor, ami 30 év után elköszön a hallgatóktól, leveszik ugyanis a programkínálatból.

  A finn Nuntii Latini a június 14-i, utolsó adás végén azzal köszönt el, hogy

  post ferias aestivas non continuabuntur,

  vagyis hogy a nyári szünet után már nem folytatódik.

  A 24.hu által kiszúrt AFP-cikkben a rádió műsorigazgatója, Kaj Farm elmondta, az adás belsős poénként indult még 1989-ben, és az indulása óta ugyanaz a stáb készítette az adásokat – a helyükre nem találtak megfelelő utódokat, ezért ér véget a műsor.

  A műsor megszüntetésének világszerte 40 ezer hallgató nem örül majd, de nekik még megmaradt a brémai rádió havonta jelentkező latin adása.

 • Anatának hívják azt az öt hónapos nagy testű papagájt, amelyik reptetés közben járt pórul, miután a reptetőzsinórja felcsavarodott a vezetékre a XI. kerületi Kondorfa utcában.

  A papagájt a kerületi tűzoltók segítségével sikerült kiszabadítani. A mentés legdrámaibb pillanatait (Dudás Tamás tűzoltó zászlós felvételei) a katasztrófavédelem Facebook-oldalán is közzétették:

  Pórul járt papagájt mentettek a budapesti tűzoltók

  Reptetés közben akadt bele egy légvezetékbe Anata, egy öthónapos nagytestű papagáj Budapesten, a XI. kerületi Kondorfa utcában kedden délután. A szerencsétlenül járt szárnyas reptetőzsinórja akadt bele, majd csavarodott fel a vezetékre. A pórul járt madárhoz a XI. kerületi tűzoltók segítségét kérték, akik a felcsavarodott reptetőzsinórt kioldozták, kiszabadítva ezzel a madarat. Anatának az ijedségen kívül nem esett baja. Videó: Dudás Tamás tűzoltó zászlós – FKI Videostúdió

  Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2019. június 25., kedd

  Anata jól van, az ijedtségen kívül semmi baja nem esett.