új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • És, nem vagyok benne biztos, hogy vicceltek a moszkvai Ultramodern Művészetek Múzeumában (UMAM), amikor ezt a tárlatot összeálmodták. 

    Putyin, mint batmen, szupermen és amerika kapitány, télapó, pilóta, dzsúdóbajnok és komoly államférfi. Putyin kutyát, lovat, macskát és párducot simogat. Putyin Putyint tartó Putyint tart a kezében. 

    Nézzék meg a következő képre kattintva, és döntsék el!

  • A francia hírügynökség hét képei válogatásában találtam ezt a képet egy égő gumik között futó palesztin tüntetőről, és megakadt rajta a szemem egy pillanatra. 

    A Trump döntése nyomán alakuló eseményekről az Index-aktákban olvashat bővebben.

  • Persze utána a cikkből kiderül, hogy ezzel Király Viktor viccelődött, azt mondta ugyanis, hogy az ikrek szoktak úgy hülyéskedni, hogy ahány perc, annyi év van köztük, de elsőre így is egészen hajmeresztő baromságnak tűnik.

    Az is lehet persze, hogy a Király Viktor képe mellett lévő kávésbögre arra utal, hogy azt nem kell majd meginni, ettől a címtől amúgy is egyből felébred majd az ember.

  • Selfissimo (ios / Android) a Google egyik új, kísérleti fotós alkalmazásának a neve, amit egy hármas csomagban adtak ki a héten (két másik appal, de azok nem túl izgik).

    Mesterséges intelligencia van benne, és hasznos lehet azoknak, akik nem akarnak gombnyomkodással foglalkozni szelfizés közben. Én csak azért próbáltam ki, mert kíváncsi voltam rá, hogy tényleg mindig felismeri-e, amikor grimaszolok. Nem tudtam átverni, nem ez a baj vele.

    Őszintén?  Nagyon bizarrnak éreztem, hogy nem én fotózok, hanem a fényképezőgép figyel engem. Hogy minden arcrezdülésemet látja és érti a gép.

    A végeredményt pedig el lehet menteni egyesével, vagy ilyen montázsokban is:

    élk
  • A tavaly elhunyt, Leia hercegnőt játszó Carrie Fisherről tudni lehetett, hogy imádja a kutyáját, hiszen gyakorlatilag mindenhova magával vitte és sokszor interjúkat sem adott nélküle.

    Az is biztos, hogy a kutya is imádta Carrie Fishert, saját Twitterén búcsúzott  a színésznőtől (jó, nyilván nem ő személyesen, de ha tudna twitterezni, tuti ezt írta volna) most pedig az Utolsó jedik vetítésén örült meg minden alkalommal, mikor a színésznő a vásznon volt.

    Gary egyébként szerepel is a filmben, Rian Johnson rendező maga erősítette meg ezt.

  • Pár éve már a Forbes is bemutatta az Oppidum névre keresztelt bunkert, amit egy elhagyott csehországi katonai létesítmény alá álmodtak meg cseh ingatlanfejlesztők. A projekt atyja szerint azóta már több vevő is licitál a 30 ezer négyzetméteres gigakomplexumra, amiben elég sokan eléldegélhetnek egy nukleáris háború esetén, akár tíz évig is, anélkül, hogy el kéne hagyniuk a bunkert.

    Persze, szerény szó az, hogy éldegélhetnek, hiszen a föld alatt szimulált napfény, medencék, igényesen felszerelt szobák, borospince, kórház, konditerem meg minden rendelkezésre állna.

    - És miért pont Csehország?

    A bunker hatalmas. Állítólag a legnagyobb, használaton kívüli katonai komplexum a világon. A hidegháború idején épült, de hamar okafogyottá vált a használata, azóta pedig minden kormány pazarlásnak érezte ekkora bázisokat felhúzni, és nem épült hasonló.

    Remek helyen fekszik. Kicsi az esély rá, hogy bármilyen globális háború épp Csehországból indulna, így az ide menekülőknek bőven lesz idejük beköltözni, és kis eséllyel a nagyobb konfliktusok is elkerülik majd. 

  • A nemzeti sportlap mai címoldalán Hosszú Katinka szerepel, akit a dániai rövidpályás Európa-bajnokság ürügyén egy kis hableányba oltottak.

    A megvalósítás csillagos ötös, ha az volt a cél, hogy mindenkit kirázzon a hideg. Legutóbb talán Bol-dog volt ennyire zavarba ejtően viszolyogtató jelenség. 

    nemzeti sport címlap

    Ezt aztán hiába küldené vissza Orbán Viktor az ágyból kivasalni Anikó asszonynak.

  • Jól olvasták, valaki tényleg azzal töltötte az idei év felét, hogy egyéb banki feladatain felül még német Pfennigeket, azaz a néhai márka váltópénzét számolgatta.

    Az összesen 2,5 tonnányi érmét egy kamionos gyűjtötte össze 30 év alatt, májusi halála után pedig a családjára maradtak a pénzzel teli zsákok. 

    Az érméket kisteherautóval kellett beszállítani a bankba, ahol be akarták váltani őket, itt azonban jött a következő meglepetés, kiderült ugyanis, hogy nem számolhatják őket géppel, ugyanis több érme elrozsdásodott, mások pedig össze voltak ragadva.

    Ekkor jött a képbe a Wolfgang Kemereit, a Deutsche Bundesbank egyik dolgozója, aki vállalkozott arra, hogy kézzel megszámolja az érméket. Csütörtökön végzett és elmondása szerint nem érezte tehernek, sőt élvezte is a dolgot.

    Az érmék összértéke egyébként végül nagyjából 8000 euróra, azaz 2 és fél millió forintra jött ki, szóval ha ön is mindig elteszi az aprót valahova, akkor talán itt az ideje, hogy végre össze is számolja.

    (DW)

  • Most láthat, egy olasz férfi jóvoltából, aki egy kilövővel szerelt bicikliről lövöldöz egy robogóra, miközben olaszul üvöltözve káromkodik.

    Valószínűleg persze megrendezett a dolog, de még így is annyira bizarr, hogy többször meg kell nézni, hogy elhiggyük, hogy ez megtörténik.

  • Kércz Tibor baglyos fotója hozta el a fődíjat az év legviccesebb természetfotóit gyűjtő Comedy Wildlife Awardson, ahol minden évben nagyon erős a mezőny. 

    Higgyék el, vicces természetfotót készíteni pont olyan nehéz, mint egy nagyon komolyat, ráadásul sokkal több szerencse kell hozzá. 

  • Az amerikai séf, Mario Batali neve valószínűleg maximum azok számára lehet ismerős, akik nagyon otthon vannak a konyha világában, így a legtöbben azt sem tudják, hogy nemrég őt is szexuális zaklatási vádak érték.

    A férfi annak rendje és módja szerint bocsánatot is kért hírlevelében, ami tulajdonképpen végig a jól megszokott "sajnálom, hogy csalódást okoztam, de majd most dolgozni fogok azon, hogy visszanyerjem a bizalmatokat" sémára épült fel.

    Aztán a végén jött a csavar, Batali ugyanis az utóiratba még odaszúrta, hogy

    ha éppen egy ünnepi receptet kerestek, ezt a fahéjas tekercset mindenki szereti!

      Hát, minimum érdekes.

    (Mashable)

  • rhregh

    Úgy indul, hogy, hajtsuk ketté a pulykát, aztán csak dobjuk be a konyhába. Pont olyan sikeres lesz, mint amilyennek gondolják. 

    A Botnik studios egy lenyűgözően 21. századi kezdeményezés, amiben prediktív szövegbevitelt, mesterséges intelligenciát és a valódi, írástudó embereket kombinálnak, hátha egyszer valami használható végeredménye lesz a próbálkozásoknak. 

    Ehhez a videóhoz például ráeresztették a rendszert hálaadás napi receptekre, aztán hagyták, hogy a gép írjon egy saját receptet a tanultak alapján. Aztán megpróbálták megfőzni, követve a gép utasításait:

    Ha szakács szeretne lenni, ha nagy lesz, szerintem jól választ. Pár évre biztonságban van a robotoktól, itt a garancia!

  • Csütörtökön együtt lépett fel Szaúd-Arábiában az algériai énekes Cheb Khaled és az amerikai rapper Nelly, de a keleti és a nyugati kultúra összehozása helyett a hangsúly inkább arra tevődött át, hogy az előzetes híreknek megfelelően a koncertre tényleg csak férfiak mehettek el.

    Ennek fényében elég viccesen hangzott, mikor Nelly a fellépéssel kapcsolatban olyanokat nyilatkozott, hogy 

    azért lettem előadóművész, hogy mindenféle embereket elérjek.

    Úgy tűnik tehát, hogy Szaúd-Arábiában azért még mindig nem jött el a liberális armageddon, hiába vezethetnek például autót a nők, Nelly koncertre még mindig nem mehettek.

    Ez persze nem biztos, hogy olyan rossz nekik, ugyanis az amerikai rappert októberben szexuális erőszak miatt tartóztatták le.

    (AFP)