Antal, Antónia
-1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Magyarnak Maradni Szülőföldemen közösség nemrég egy Facebook-bejegyzést tett közzé, amiben az elmúlt évek sikereit foglalták össze. A posztban ráadásul szerepelt Papcsák Ferenc volt zuglói polgármester neve is, aki a közösség képviselője szerint már két éve támogatja őket:

  Az elmúlt 24 hónap során havonta 42-48 idős, beteg, legtöbbször magányos embert támogatunk gyógyszerekkel és egészségügyi ellátással. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Dr. Papcsák Ferencnek az önzetlen támogatásáért... 

  A Magyarnak Maradni Szülőföldemen egy kárpátaljai közösség, melyet a kárpátaljai magyarok hoztak létre, hogy megoldást találjanak az ott élők problémáira. Többek között közösségi munkát szerveznek, rendezvényeket bonyolítanak le, illetve próbálnak segítőket találni a helyi idősek, gyerekek és betegek támogatására. 

  (Via)

 • Ha nem ezen az egészen régóta jól és hitelesen működő időjárás-oldalon osztották volna meg az Fb-n, biztos lennék abban, hogy ez akkora kamu nofilter és fotoshop, hogy Sztálin adja a másikat. Így viszont hajlok azt mondani, hogy ilyen nincs és mégis van.

  felho
 • Mint mi is megírtuk, hatvanéves korában hétfőn elhunyt Ökrös Oszkár világhírű cimbalmos, a 100 tagú Cigányzenekar Kossuth-díjas szólamvezetője és szólistája. Nem sokkal a halála után készült ez a coub.

 • Látták már a Katonában Egressy Zoltántól a Portugált? Iszonyatosan jó darab (lassan húsz éve telt házas, az egyik vesémet simán odaadnám, hogy még egyszer sikerüljön megnéznem – a Bádogdob mellett –, bár itt van néhány videó belőle), mindenkinek ajánlom, aki szereti a falusi kiskocsmákat – akár azért, mert rendszeresen járt oda, akár azért, mert csak elképzeli, milyen lehet –, de azokat a tényleg kocsma kocsmákat, ahol furcsa, hengeres fém bödönökből mérik az italt, a legdrágább sör a Borsodi és 5 forint a deci szóda a fröccshöz. Imádom őket, régen rengeteg időt töltöttem savanyú hangulatban ha lehet, még savanyúbb borok társaságában ilyen helyeken, ahol amíg lehetett cigizni, a füstszagot csak a biliárdgolyó csattogása vágta szét.

  portugál

  No, mindez feltolult bennem, mint a nászút helyszínére az aranylakodalom után visszatérő párban a nosztalgia, amikor elolvastam ezt a hírt a police.hu-n. Eszerint O. Balázs 40 éves békéscsabai lakos (majdnem szűkebb pátriám) egy sörözőben hangoskodott, kiabált a pultosnővel, egy vendéget pedig megütött, majd sört öntött a fejére. Balázst előállították, a gyorsteszt kimutatta róla, hogy kábítószert fogyasztott, úgyhogy most nem csak garázdaság miatt indul ellene eljárás.