Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Krokodil „feketére” sütve, mangó, avokádó, madárbegy saláta, jázmin rizs -ezt láttam egy budapesti étterem december 10 - 14.heti ebédmenüjének, amúgy teljesen elérhető árú ajánlatai között.

  Mivel nem tudtam, hogy ez valami tengeri hal, esetleg a sertésnek valami olyan része, amelynek még nem hallottam a fantázianevét, megkérdeztem a pincértől, hogy mit takar a krokodil.

  -Hát, krokodilt, más néven aligátort"

  - kaptam meg a magyarázatot. 

  Megrendeltem, finom volt. Igaz, amikor belegondoltam, hogy krokodilt fogyasztok, valahogy mégsem ízlett annyira, csak, az amúgy is moderált menüadag feléig jutottam.

  De legalább ez is megvolt, ha rajta lett volna, most kipipálhatnám a bakancslistán. Ha pedig majd egyszer egy afrikai, vagy dél-amerikai kenutúrán (most amúgy nem tervezek ilyet), mégis pórul járnék, utolsó gondolatom az lehetne: na mindegy, egy-egy.

 • Először április elején bukkant fel az a videó, amelyben egy ismeretlen zseni kombinálta Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő kampányvideóját a Ganxsta Zolee és a Kartel "Néhány jó dolog" című számával.

  Egészen máig azt hihettük, hogy ennél jobb és tökéletesebb alkotás a műfajban már biztos nem fog készülni, hiszen ennél már nincs feljebb, nincs tovább, nincs értelme ragozni.

  Aztán kikerült ez a videó, amelyben Kövér László házelnök szólal meg Döglégy Zoltán hangján a mai botrányos parlamenti ülésen:

  http://ivassalkapcsolatosproblemak.tumblr.com/post/181045861542
 • Egy 102 éves nő 4300 méter magasból ugrott ki Dél-Ausztráliában tandem-ejtőernyővel, írja a Hürriyet. Irene O'Shea azt mesélte, hogy teljesen normálisan érezte magát a 140 km/órás zuhanás közben.

  O'Shea először 100 évesen ejtőernyőzött, de a mostani ugrásával minden idők legidősebb ejtőernyőse lett. A hölgy egyébként jótékony célból ugrott ki a gépből, ugyanis pénzt gyűjt egy amiotrófiás laterálszklerózissal foglalkozó alapítványnak, miután a saját lánya ebben a betegségben halt meg.

 • Az amerikai Vermontban egy férfi annyira felhúzta magát a városának övezeti szabályozása miatt, hogy ezzel a hatalmas szoborral fejezi ki a nemtetszését a városvezetés felé.

  IMG 0206$large
  Fotó: Ted Pelkey / Facebook

  A Vice cikkéből kiderül, hogy Ted Pelkey évtizedek óta csatázik a helyi vezetéssel. A probléma onnan jön, hogy Pelkey szeretné átköltöztetni a szomszédos városból a saját telkére a monofiltisztító és autójavító vállalkozását. Az ottani önkormányzat azonban ezt folyamatosan megakadályozza.

  47683288 1995220523905479 5038536532776976384 n
  Fotó: Ted Pelkey / Facebook

  Pelkey azt állítja, hogy a vezetés azért nem engedi, hogy garázst építsen a telkére a munkához, mert ki nem állhatják a férfit. November végére pedig betelt nála a pohár, és a telkére felhúzta ezt a nagy, világító szobrot, ami a városháza felé néz.

  Érdekesség egyébként, hogy Vermontban tilos óriásplakáton ehhez hasonlót üzenni bárkinek, azonban a törvény az ilyen szobrokra nem tér ki, és a 4 ezer dolláros középsőujjat művészeti alkotásnak kezeli, tehát legálisan állhat Pelkey telkén.

  Az alkotásnak egyébként már rajongói is vannak, és elindították a szobor saját Facebook-oldalát is.