Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kedden este volt egy kis üzemzavar a YouTube háza táján, majdnem másfél órára leállt az egész oldal – amit mi nem nagyon vettünk észre, egyrészt mert itthon akkor már szerda hajnali fél négy volt, másrészt Kelet-Európát amúgy is csak minimálisan érintette a dolog. Észak-Amerika, Kelet-Ázsia és Nyugat-Európa egyes területein azért komolyabb volt a kimaradás. Na ezzel kapcsolatban adott ki a Pornhub (ne csináljon úgy, mintha nem tudná, mi az) egy vicces grafikont, hogy hogyan változott a látogatottsága a Youtube-mentes percekben. Hát, így:

  https%3A%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fupload

  És még ennél is érdekesebb, mik voltak azok a keresőszavak a pornóoldalon, amik ebben a másfél órában látványosan jobban mentek, mint amúgy szoktak:

  https%3A%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fupload

  Komolyan, Fortnite- és Minecraft-pornó? Pankráció? Oké, hát ízlések és pofonok. Na de miért keres valaki a Ponhubon a YouTube-kimaradás alatt rá arra, hogy "Youtube"? Mit vár, milyen választ kap? Hívjuk segítségül a költészetet.

  Sok van, mi csodálatos,

  De az embernél nincs semmi csodálatosabb.

  Ő az, ki a szürke tengeren átkel,

  A téli viharban, örvénylő habokon,

  A Pornhubra

  És ott rákeres arra hogy Youtube.

 • Szeretném hinni, hogy nem léteznek ekkora aligátorok, viszont egy floridai golfpályáról két éven belül másodjára kerül elő egy olyan felvétel, amin egy dinoszaurusz nagyságú aligátor a füvön grasszál, élvezkedik.

  Amúgy neve is van: Chubbs, és 4,5 méteresnek mondják, így néz ki a napokban előkerült felvételen, aminek a végén leheveredik. 

  4,5 méter egyébként majdnem elképzelhetetlenül nagy méret egy ekkora állatnál, de hogy jobban el tudják képzelni, lemértük a hosszt Presinszky Judit kollégámmal, Németh Sz. Péter fotósunk pedig közénk rakott egy képzeletbeli aligátort. Szóval ekkora, agyrém: 

  A két évvel ezelőtti videón ennél egy fokkal mozgalmasabb volt Chubbs, azon keresztülmászott a pályán, akkor amúgy sokan megkérdőjelezték, hogy valóban igazi-e a felvétel, de a legenda ezek szerint tovább él.

  A Buffalo Creek golfpálya vezetője szerint egyébként Chubbs már jó ideje náluk él, és nem érkezett rá panasz, mert nagyon békés. 

  Igazi a videókon látható aligátor?

  • 328
   Engem meggyőztek, hogy igen
  • 149
   Dehogy is, kamu az egész
  • 107
   Nem tudom eldönteni
 • Egy olvasónk küldte a fotót, ami gyönyörűen szemlélteti a felesleges szemétgyártást és a környezetszennyezést. Tényleg, egy ELEKTROMOS TALPRESZELŐHÖZ miért van szükség ennyi csomagolásra?!

 • „Azt fogom javasolni a miniszterelnöknek, hogy akik 2020 után születnek, Magyarországon ne vásárolhassanak dohányterméket” – jelentette be a volt miniszter egy konferencián, de azt tegyük hozzá gyorsan, hogy Lázár János most a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztosként nyitott frontot a témában.

  Szerkesztőségünkben is azonnal elkezdődtek a találgatások, mi lehet a háttérben. A dohánypiac zsarolása? Egyszerű csicskamunka, amit el kell végeznie valakinek? Vagy kormányunknak tényleg ennyire fontos gyermekeink és unokáink egészsége?

  Mi csak annyit kérdezünk önöktől: helyesnek tartják a javaslatot vagy sem?

  Egyetért Lázár János javaslatával?

  • 2028
   nem értek egyet
  • 1687
   egyetértek