Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Screen Shot 2018-04-20 at 8.06.18.png

  Ráadásul önként kipeckelt szájjal? A Budapesten tavaly nyáron forgatott, A kém, aki dobott engem című vígjáték egyik főszereplője a film másik főszereplőjével, Kate McKinnon komikussal ment el Ellen Degeneres talkshowjába, ahol ez egyik műsorelem az, hogy a vendégnek orvosi szájpecket tesznek a szájába, és úgy kell felolvasnia dolgokat. Ennyi, nem nagy megfejtés, kell két vicces színészember hozzá, meg két pár vállalható fogsor, oszt kalap.

 • Nemrég változott az amerikai szenátus házirendje, be lehet vinni csecsemőt ezentúl. Tammy Duckworth szenátor ezt ki is használta, és bevitte az újszülött kislányát, Maile-t egy szavazásra, vette észre a Daily Beast.

  De előtte még poénkodott egy kicsit:  "Ellenőriztem, hogy legyen egy dzsekije, hogy ne sértse meg a szenátus dresszkódját (ami blézert ír elő). Nem tudom, mi a szabály kiskacsás kezeslábasokra, de azt hiszem, hogy rendben vagyunk."  

 • Magyar idő szerint pénteken 21 órakor startol el kis képzavarral élve Japán Spartathlonja, a 250 kilométeres Sakura Michi Nature Run, ami az ország egyik fő szigetét, Honsút szeli át a Csendes-óceán partjáról indulva a Japán-tengerig. A sziget közepén természetesen egy hegylánc van, így a táv első fele monoton felfelé futással telik, majd hosszú lejtőzés, ami nem feltétlenül könnyebb, mint a hegymászás. Az is eléggé megviseli a lábakat.

  A futás a virágzó cseresznyefákról is szól, kétezer darab lesz belőlük az út mellett. A verseny Rjódzsi Szatónak állít. Az árvaházban önkénteskedő Rjódzsi arról álmodozott, hogy az egész útvonalat végigülteti cseresznyefákkal. A fák és árva gyerekek közötti hasonlatosság miatt. Halálig kétezer fát tudott elültetni. Azóta önkéntesek folytatják a munkáját.

  A 250 km teljesítésére, ahogy a Spartathlon is, 36 óra van. A körülmények hasonlóak, sok szintemelkedés és szélsőséges időjárás, mínusz 6-tól plusz 26 fokig, hótól döglesztő melegig bármi lehet.

  Az ultramaratonon két magyar is indul, Simonyi Balázs és Török-Ilyés László lesz ott a rajtnál. Amint hazajönnek, beszélgetni is fogunk velük. Ha átpörgetik a Facebook-oldalukat, máris megtudhatnak pár dolgot a versenyről és róluk.

 • Az erőviszonyok, lehetőségek és törekvések elég szépen kirajzolódnak már egyetlen térkép alapján is. 

  terkep