Ármin, Pálma
9 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A kilencvenes évek elején rendkívül népszerű Commodore Amiga számítógépekre jelent meg az első Flashback és most jelentették be a játék folytatását. Egyben lelkesítő hír az is, hogy az első részt 1992-ben jegyző Paul Cuisset a második részen is dolgozik.

  A kilencvenes évek magyar print magazinja, az 576 kbyte annak idején így jellemezte a játékot:

  A grafika csodálatos, hősünk animációja a végletekig menően tökéletes, s a hangeffektekkel sincs gond.

  hozzátéve, hogy bár Cuisset előző játékát, a szintén legendának számító Another Worldot nem sikerült felülmúlni, de szerintük

  1992 legjobb játéka még így is a Flashback lesz.

  Az Flashback az Amiga megjelenés után más platformokon is megjelent: PC, SNES, SEGA Mega Drive verziók is a boltokba kerültek, később pedig PlayStation 4/Nintendo Switch majd okostelefonos verziók is napvilágot láttak. A játék egyébként egy filmszerű elemeket felhasználó platformer és

  oldalnézetes akció-kaland, sci-fi környezetben,

   a kor követelményeihez képest remek irányítással.

  A folytatás hírét a napokban osztotta meg a Microids vezérigazgatója, Stephane Longeard. A játék jövőre, 2022-ben jelenik meg és remélhetőleg méltó lesz a francia játékipari történelem egyik tényleg legfontosabb alkotásához.

  Az igazán lelkesítő már csak az lett volna, ha a még legendásabb '91-es Another World második része is elkészült, de annak idén lett volna a 30 éves évfordulója. No de ne legyünk telhetetlenek...

  Az első Flashback longplay végigjátszását az alábbi videóban láthatják.

  (Gematsu)

 • Pont Kínából indult, illetve ott népszerű igazán az olyan evős műsorok, streamek, amik semmi másról nem szólnak, mint arról, hogy emberek egy kamera előtt esznek. Ennek volt egy olyan pozitív hozadéka, hogy a magányos emberek így egy másik ember társaságában tudtak étkezni, ha ilyen streamet néztek. Ugyanakkor lettek olyan közvetítések és kihívások is, ahol az egészséges mennyiséget messze meghaladó maratoni kajálásokat lehetett követni. 

  A kínai kormány most intézkedett ezek ellen. Még augusztusban indult egy kampány, ami arról szól, hogy csökkentsék az országban a kidobott ételek mennyiségét. Évi 35 millió tonna étel végzi a szemétben. Ennek csökkentése érdekében most jogi lépéseket is tettek.

  Aki a fentihez hasonló evős streamet sugároz, azt 16000 dollárra, azaz több mint 4,5 millió forintra is megbírságolhatják. Sőt! Az éttermek is kaphatnak pénzbírságot, ha a vendégeket megtévesztő módon arra buzdítják, hogy nagy mennyiségű ételt rendeljenek. 

  Egyelőre nincs kidolgozva a szabályozás minden egyes eleme, de Kínában, ahol működik a térfigyelőkön keresztül az arcfelismerés, ahol csak az állami Facebookon lehet lógni, ott valószínűleg nem lesz probléma az esetleges szabályszegések kifigyeléséve.

  (Vice)

 • GettyImages-1314412397
  Fotó: Pool / Getty Images Hungary

  Egy nemrégiben publikált Los Angeles Times cikk azt fejtegette, hogy vajon mennyire számít lúzernek Glenn Close amiatt, hogy nyolcszor is jelölték mégsem kapta meg egyszer sem az Oscar-díjat. 

  Először Sarah Paulson fakadt ki a Twitteren. A posztjábankifejtette, hogy teljesen értelmetlen az egész felvetés, mivel bármi történjék is Close-nak csodálatos és irigylésre méltó karrierje van. 

   Majd, amikor erre a posztra és a cikkre hivatkozva megkérdezték magát Glenn Close-t is, hogy mi a véleménye, akkor ő csak elegánsan elküldött mindenkit a fenébe. 

  Nem gondolom, hogy vesztes lennék. Ebben a kategóriában ki számít lúzernek? Ott voltál! Másik öt emberrel együtt méltatnak, azért a munkáért, amit elvégeztél. Mi lehet ennél jobb? Szerintem a sajtó szereti, ha van egy győztes és egy vesztes. De ez nem erről szól. Szóval, csak azt mondom »Basszák meg mind!«

  Mindezt természetesen a legnagyobb lelki nyugalommal és mosollyal az arcán mondta.

   (via: Vanity Fair)

 • mensike.png
  Fotó: tiktok / official.nilla

  Egy Tiktok felhasználó és énekesnő, Nilla Allin osztotta meg azt a videót, amiben ő és a barátnői a párjaikon tesztelték le egy szerkezet segítségével, hogy a férfiak mennyire bírják a menstruációs fájdalmakat. 

  Mint kiderült semennyire.

  Legtöbbjük görcsösen összerándult a videóban, míg a lányok csak a vállukat vonogatták, és annyit mondtak, hogy nem is vészes. Az egyikük kijelenti azt is, hogy 

  Az én görcseim tízszer ilyen rosszak szoktak lenni.

  @official.nilla

  So we tried a cramp simulator with our boyfriends 💀 WAIT FOR IT! 😂😂🤣🤣 ##fyp ##comedy ##explore

  ♬ original sound - Nilla Allin