Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Névtelen, arctalan, szófukar pisztolyhős a The Mandalorian főhőse – nyit az Index The Madalorian kritikája. Pedro Pascal, a címszereplőt alakító színész amint olvasta cikkünket, azonnal keresztbe akart nekünk tenni, és a ScreenSlamnek adott interjújába lazán beszúrta, hogy a karakter neve valójában

  Dyn Jarren.

  A név tökéletesen passzol a klasszikus Star Wars nevek közé, azaz vagy valaki belefejelt a billentyűzetbe és felhasználta a végeredményt, vagy random sci-fi név-generátort használt.

  Skywalker, Kenobi, Fett. Mind erős, klasszikus Star Wars nevek. Azonban az igazi kincs a mellékszereplők nevei: Dud Bolt, Jek Tono PorkinsSalacious B. Crumb, vagy mindenki kedvence,

  Paodok'Draba'Takat Sap'De'Rekti Nik'Linke'Ti' Ki'Vef'Nik'NeSevef'Li'Kek

  a Zsivány Egyesből.

  Jó látni, hogy az új sorozat, amit itthon ugye még senki nem látott – hisz itthon nem érhető el a Dysney+, amin a sorozat fut –, visszanyúl azokhoz az elemekhez, amitől oly népszerű a Star Wars világa.

 • A miniszterelnök csütörtök este fogadta a Várban berendezett irodájában Patrick J. Deneen amerikai politológus professzort, akinek a napokban mutatják be Budapesten A liberalizmus kudarca című könyvét. A találkozóról ki is jött néhány kép az MTI-ben, így derült ki, hogy nem akármekkora földgömb van Orbán Viktor irodájában.

  Bónusz, a földgömbre ránagyítva látszik, hogy ez egy elég régi, és nem is mindennapi térkép, amelyen még a Trianon előtti Magyarországot jelölték: 

  nagymagyarország.PNG
  Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 • 2020-ban ismét Alicia Keys lesz a Grammy-díjátadó házigazdája, írja a CNN. Tizennégy év után vezette ismét nő a Grammyt 2019-ben, az utolsó Queen Latifah volt még 2005-ben.

  A Grammy-gálát jövőre január 26-án tartják a Los Angeles-i Staples Centerben. A tavalyi beszámolónkat a gáláról itt olvashatja.

 • 1
  Fotó: Newsflare / youtube

  Az autós közlekedés általában véve is sok veszélyt tartogat, az viszont kevesekkel esik meg, hogy egy elefánt feküdjön az autójukra, miközben éppen tartanak valahová. Márpedig Thaiföldön most épp így járt valaki. Bár az autó megrongálódott, az ablakai is betörtek, komolyabb baja nem történt a találkozás egyik résztvevőjének sem. 

   ( CNN )