Irén, Írisz
5 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Érezte már azt, hogy se kiköpni, se lenyelni nem tudja, amikor egy téma napokon keresztül lavinaként zúdul önre? Nem? Akkor hallgassa meg, mit mond ez a kunszentmártoni férfi arról, hogy felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppártban: 

  Múlt pénteken forgattunk a Nagykunsági városban, ahol az előzetes tervek szerint Kubatov Gábor és Boldog István tartott volna lakossági fórumot. Előbbi végül nem jött el, mert állítólag Orbán Viktor berendelte a Fidesz rendkívüli ülésére. Ha így történt, ha nem, ki tudja, de az biztos, hogy volt olyan kunszentmártoni férfi, aki felvette Ferencváros feliratú pulóverét a Fradi-elnök tiszteletére. 

  Utólag persze könnyű okosnak lenni, de talán jobb is, hogy nem jött el Kubatov, mert így Boldog István zavartalanul kibontakozhatott

 • Lapunk 2019. március 23-i számában írtam a 31 éves fehérorosz Alekszej Usikovról és az általa innovált mezőgazdasági eszközről, a ló vontatta, félig megcsonkított Audi 80-asról (a kiöregedett Audit egy szomszédja ajánlotta fel Alekszejnek, aki régóta álmodozott arról, hogy lovaskocsit csinál magának egy autóból). A posztban tévesen azt írtam, hogy az egy ló által vontatott kocsi egy lóerős – hívta fel a figyelmemet villamosmérnök olvasóm, György (ráadásul az Index egy remek Ma is tanultam valamit-cikke nyomán).

  Valóban: azt a valós tényt, hogy a kocsit egy ló vontatja, abban a hamis színben tüntettem fel, hogy az egy lóerős. Mivel azonban egy átlagos ló valójában 15 (egészen pontosan 14,9) lóerős, így az Alekszej által Audi 40-esnek nevezett járgány is nagyjából 15 lóerős. Olvasóinktól és az érintettektől, elsősorban is a lótól, ezúton kérek elnézést.

  000 1EX7HH
  Fotó: Sergei Gapon / AFP
 • A német közlekedési miniszter fehérnemű modellekkel próbálja népszerűsíteni a bukósisakok viselését a fiatalok körében - olvasható a BBC oldalán. 

  A kampány szlogenje szerint lehet, hogy a bukósisak nem a legszexibb viselet, de életeket menthet. Ezzel nem tudok vitatkozni, de mi lesz a testem többi részével, ha fehérneműben pattanok biciklire és úgy lesz balesetem?

  A kampány egyik arca Alicija, a német Topmodell leszek! várható győztese. Alicija mellett több férfimodell is részt vesz a kampányban. 

  A fehérneműs fotók ellen több német politikus is tiltakozott, mert szerintük 

  zavarba ejtő, ostoba és szexista a kampány.

   A családügyi miniszter, Franziska Giffey Facebook oldalára posztolta a kampány alternatív változatát "Sisakban és ruhában" szlogennel. 

 • Elektromos krosszmotort mutatott be a Honda, hogy az autósok után a terepen nyomuló motorosok is átléphessenek a 21. századba.

  honda.PNG

  A CR Electric néven bemutatott prototípus a CRF450 vázára épülhet, csak éppen a négyütemű motor helyett villanyhajtást kap. Még nem tudni, hogy mikor kerül piacra, de a benzines motorok zajkibocsátást ismerve feltételezem, hogy igény lenne rá.

  (Engadget)