Zsuzsanna
-2 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ritka, fehér színű szarvast fotózott egy bátonyterenyei fotós Nógrád megyében. Jakab Lászlóné Emese nem először futott össze az állattal. 

  A pigmenthiány bármilyen vadféleségnél előfordulhat. Ez lehet egész testre kiterjedő albinizmus, ilyenkor a szem piros, az orr előtti szőrtelen terület rózsaszín, a flavizmus esetében egyes szaruképletek vagy a szivárványhártya lehet barna.

  A természetben a normálistól eltérő fehér színezet hátrányt jelent, mivel fényérzékenységet okoz, és a természetes védőszín hiányában az állat sokkal nagyobb eséllyel lesz ragadozók zsákmánya. A hiedelem szerint azzal aki kilő egy fehér szarvast, rövid időn belül nagy baj történik, írja a turistamagazin.hu.

 • Izgalmas foglalatosság a kormány honlapján közzétett dokumentumok böngészgetése. Én éppen ezt csináltam most itt hírügyeletben, és a mai Mindeközbenbe vágó hír az, hogy 

  lesz fodrászat a szolnoki helikopterbázison!

  Két évre! És a pályázati értesítő alapján az is fontos információ, hogy 

  női és férfi frizurákat is csinálnak. 

  Nagy jövőt jósolok ennek a vállalkozásnak, mert aki helikopter közelébe megy, az rögtön nyithat is be az üzletbe egy alapos igazításra. 

  pa
 • labda.gif

  A lengyel U11-es futsalbajnokság jeleneteit nem veszik figyelembe a FIFA által az adott év legszebb góljának talált Puskás-díj jelöltjeinek összeállításakor, pedig Bartosz Kuśmierczyk gólja mindenképpen beférne közéjük.

  A fiatal lengyel játékos a kapunak háttal, fordulásból, sarokkal emelt hihetetlen gólt, amit nem lehet elégszer nézni.

 • A kb. 130 ezer lakosú Inazawában rendezik meg minden év elején a Naoi-shinji nevű eseményt Japánban, más néven a pucérfesztivált. Ennek az a lényege, hogy véletlenszerűen kiválasztanak egy férfit (egészen pontosan a Konomija szentély), aki a shin otoko (isten embere) lesz az esemény napjára.

  A shin otoko feladata, hogy magába szívjon minden rosszat és balszerencsét. Ha valaki hozzáér, akkor minden negatív dolog az életéből átkerül a shin otokóra. Ezért történik az, hogy a népszokás résztvevői valósággal megrohamozzák a shin otokót, hogy hozzá tudjanak érni.

  A szerencsehozó, vagy szerencsétlenség-eltávolító férfi a városból a szentélyhez megy, hogy ott megszabaduljon a sok rárakott szerencsétlenségtől, és aki út közben hozzáér, az máris szerencsés lesz, legalábbis megszabadul a saját nyomorától.

  Az idei shin otoko nagyjából egy óra alatt tette meg az utat, a végén egy zsinóron húzták az összegyűlt tömeg fején keresztül, egyfajta furcsa, szakrális body surföt bemutatva, miközben a megtisztulás jegyében vízzel locsolták.

  További képek és információk korábbi Naoi-shinjiről ezen a linken érhetőek el.

  (Asahi)