Beáta, Izolda, Lea
0 °C
17 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Apollo-11 küldetésének emléket állító bélyegek
  Az Apollo-11 küldetésének emléket állító bélyegek
  Fotó: US Postal Service

  Az amerikai posta nyilvánosságra hozta az idén ötvenéves holdra szállás emlékére kiadott bélyegeket. Nem mondhatni, hogy a kreatívjaik túlságosan megerőltették volna magukat a témaválasztással. Az egyik bélyegen Buzz Aldrin unalomig ismert képe látható (ahogy sisakjában tükröződik a felvételt készítő Neil Armstrong, illetve a holdkomp), a másikon pedig a Hold van, meglehetősen otromba sárga pöttyel jelölve a Nyugalom tengere (ahol leszálltak).

  Pedig nagy hagyománya van a holdutazásokról készített emlékbélyegeknek. Az elsőt alig két hónappal az Apollo-11 útja után bocsátották ki, aztán újabbakat adtak ki az évfordulók alkalmából:

  First Man on Moon 1969 Issue-10c3
  Fotó: US Postal Service
  20eves.png
  Fotó: US Postal Service
  03-02
  Fotó: US Postal Service
 • A Trónok harca színésznője a New Yorkernek írt cikkében számolt be arról, hogy milyen megpróbáltatásokon ment keresztül nyolc, illetve hat évvel ezelőtt. 2011 februárjában Clarke éppen az edzőteremben volt, amikor olyan súlyos fejfájás tört rá, hogy kórházba kellett szállítani. Itt megállapították, hogy az agyában van egy aneurizma, vagyis duzzanat az egyik artéria falán, ami szétdurrant. 

  A háromórás műtét sikeres volt, bár később gondjai voltak a beszéddel, például nem tudta kimondani a nevét, de ez viszonylag gyorsan elmúlt. És ő így is igazán szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis egy szubarachnoideális, vagyis koponyaűri vérzésbe a betegek harmada meghal, és sokan vannak, akik maradandó idegkárosodást szenvednek.

  Mint később kiderült, ezzel sajnos nem értek véget szenvedései. A orvosok ugyanis felfedezték, hogy az agyának másik területén is van egy aneurizma, ami bármikor megrepedhet, és mivel ez 2013-ra duplájára nőtt, újra kés alá kellett feküdnie. Az első beavatkozás után azonban nagy fájdalmai voltak, és ezért ezt egy komolyabb műtét követte. 

  A koponyám egy részét titánlemezzel pótolták

  - mesélte a színésznő, akinek pánikrohamai voltak az operáció után, és úgy érezte, árnyéka önmagának.

  Ez szerencsére mind a múlté, de Clarke fontosnak tartja, hogy segítsen a sorstársain, így lett ő a Same You kezdeményezés egyik arca. 

 • Meglepődnék, ha nem a most zajló Éves Nagy Budapesti Lomtalanítás szülte volna ezt a fotót, de a lényeg nem is ez, hanem a csodálatos kompozíció. Ha prompt eljárással Buddha szeretne lenni, kövesse a nyilat!

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  #buddha #gyogyitas #beavatas #a4es #a4esorszag

  Dora Mullner (@a4_es_orszag) által megosztott bejegyzés,

  De főleg: siessen megtalálni ezt a helyet, ki tudja, a székben (vagy a táblában) mennyi az újrahasznosítható fémtartalom!

  buddha
  Fotó: Instagram / A4-es ország
 • Tjaereholmen 2
  Fotó: Vladi Private Islands

  Ha sietnek, még talán megcsíphetik a teljes szigetek eladására szakosodott ingatlanközvetítő cég, a Vladi Private Islands oldalán potom 2 millió euróért meghirdetett Tjaereholmen szigetet, amely a norvég partok mellett fekszik.

  Tjaereholmen 1
  Fotó: Vladi Private Islands

  A 4615 négyzetméter területű sziget pont megfelelő annak, aki nem igazán kíváncsi a szomszédjaira. Áll rajta egy ház, illetve egy stég, ahol kiköthetjük a csónakunkat, amellyel kiugrunk a közeli (távoli) kis boltba, ha kell valami. 

  Tjaereholmen 3
  Fotó: Vladi Private Islands

  Az épület csupa fa, és a leírások szerint úgy tervezték, hogy a napsütés minden egyes sugarát hasznosítsa a belső terek megvilágítására. Kényelmesen 11 ember, szűkösen 15 vendég is elalhat benne. A sziget 5 perc alatt érhető el a szárazföldről, ahonnan a legközelebbi reptér 80 percnyi autóútra van.

  Tjaereholmen 7
  Fotó: Vladi Private Islands

  Alig 20 óra kocsival Budapestről, így akár hétvégenként is kiruccanhatnak, mint régen a telekre.