Ulrik
16 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Beüzemelték Európa legmagasabb webkameráját az olasz-svájci határon álló Signalkuppén, ahol egyúttal Európa legmagasabb menedékháza áll. 

  A 4554 méteren elhelyezett kamerán aq télen nem működött, számolt be a Hóhatár, most azonban a napelemek felszerelésével újra készülnek a felvételek. A menedékház sajnos nem élőben ad, hanem ilyen gyorsított összesítő felvételeket készít. A legfrissebb videón látható, hogy napos, de szeles felhős idő volt, de ennek ellenére sok mászó indult el felfelé, a Monte Rosa csúcsára.

  afs

  A Monte Rosánál egyébként mi is forgattunk pár éve, akkor Erőss Zsolt hegymászót kísértük el, aki sajnálatos balesete után ekkor próbálta ki hegymászásra tervezett lábprotézisét.

  Fél lábbal nyolcezer fölé
 • Képernyőfotó 2020-07-03 - 13.25.32.png

  Arra volt kíváncsi a CBS-en futó Inside Edition csapata, hogy a koronavírus-járvány alatt mennyire takarítanak alaposan a New York-i szállodákban, ezért letesztelték: több neves szállodába bejelentkeztek, majd mosható, kizárólag UV-fény alatt látható spray-vel fújták rá az ágyneműhuzatokra a műsor logóját, lefújták a törölközőt is. Rányereltek az asztalra, összefogdosták a távirányítót és más, gyakran használt felületeket. Aztán másnap, más névvel visszatértek. Az eredmény elkeserítő volt: 

  (via Bored Panda)

 • Aldo Cortesi programozó arra volt kíváncsi, hogy mihez is kezd a mesterséges intelligencia, ha állatok képeit táplálja be. 

  Saját maga írta az algoritmust, vagyis lehet, hogy nemcsak a mesterséges intelligenciát kell okolni azért, amiért szörnyeket teremtett. Mindenesetre különféle állatok fekete-fehér sziluettjeit táplálta be a programjába, ami aztán kidobott olyan eredményeket, amiknél már azt is nehéz megmondani, hogy milyen fajról van szó. 

  (HVG)

 • Olvasónk, Csaba hívta fel a figyelmemet a gazdasági metamorfózis szép példájára Fehérvárcsurgón. Mint írta, a faluban az egykori Alba Takarékszövetkezetet bezárták. Mivel a kocsma vidéken mindig is megbízhatóbb biznisz volt, mint a bank, így senki sem csodálkozott, hogy a pénzintézet épületében egy ivó nyílt.

  A kocsmárost dicséri, hogy ha már nem volt elég pénze/energiája az épületátalakításra, akkor ebből előnyt kovácsolt: a korábbi felirat egy részét letakarva Fröccsöntő Szövetkezet lett az új név, a homlokzat falán pedig ott maradt a takarék logója is és a rácsozása is a múltból. Utalásként arra, hova helyezze el pénzét a kedves ügyfél.