Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 2010. december 6-án emlékezetes koncertet adott Jan Garbarek Budapesten, a Müpában, de aki nem volt olyan szerencsés, hogy részt vegyen a világhírű norvég szaxofonos fellépésén, most szerdán este pótolhatja, ugyanis Garbarek ugyanazzal a felállással most a MOM Sportban lép fel.

  A 71 éves tenorszaxofonosról érdemes tudni, hogy autodidaktaként kezdett el szaxofonozni, és csak azután alakította meg első kvartettjét, hogy 1962-ben megnyert egy amatőr zenei versenyt. Garbarek azután gyorsan berobbant a zenei életbe, játszott Keith Jarrett-vel és a Hilliard Ensemble-val is. A nyolcvanas években saját együtteseiben többek között Eberhardt Weber bőgős, Bill Frissel és John Abercrombie gitáros játszott. Budapesten a világ legjobb indiai dobosának tartott Trilok Gurtuval lép fel, de ott lesz a színpadon a zongorista Rainer Brüninghaus és a basszusgitáros Yuri Daniel is.

  A Garbarek-fanok tudják, hogy a szaxofonos egyik budapesti fellépésén kapott egy tárogatót ajándékba, és azonnal szerelmes lett belé. Mint az Indexnek egy 2006-ban adott interjúban elmondta,

  a tárogatóra azt mondanám, hogy olyan, mint egy fából készült szopránszaxofon. Emiatt rendkívül eredeti és természetes szépségű a hangja, imádok ezen a hangszeren játszani.

 • Forog a Joker-film, amiben Joaquin Phoenix kapta a címszerepet, és amiről szinte már naponta jönnek ki új fotók, mint például ez itt fent, meg ez a kettő itt lent. Nem mintha meglepődnénk azon, hogy a rendőrökkel is meggyűlik a baja.

 • Egészen pontosan a Loughborough University kiművelt tudósfői írtak levelet a megfelelő brit parlamenti bizottságnak, amiben kifejtik, hogy az internetszerte terjedő, elhízással kapcsolatos vicces(nek szánt) képek hatása borzasztó a tinédzserekre. Ilyesmikre gondolnak:

  20f668

  A hatásmechanizmus persze nem olyan direkt, hogy ránézek, és hopp, fel is ugrott két kiló, inkább olyasmikre gondolnak a derék brit tudósok, hogy az ilyen tréfák hatására az egészséges testkép eltorzul, meg nem veszik komolyan a 13-16 éves gyerekek az elhízás veszélyeit. Sőt, az egészségtelen életmódot normalizálják, mi több, reklámozzák. Ami mégis csak hallatlan, lehet hogy egyszerűbb lenne betiltani az egész hóbelevancot.

  (via CNN)

 • Nem nagyon értek a kisállattartáshoz, így nem tudom, mi a logikus következménye annak, ha a macska és gazdája csőnek látszó tárgy két végére kerül. Mondjuk a videóból nagyon úgy tűnik, hogy a lány sem tudta.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  Lol respect to my cat nigga

  @ diabetic_dave_xd által megosztott bejegyzés,

  Persze az is lehet, hogy az átlagmacska nem így viselkedik, és kísérletünk főszereplőjét ezért lepte meg az arctámadásnak ez az újszerű formája. Ha valaki már játszott alagutasat a cicájával, és hasonló – vagy egészen más, de szintén meghökkentő – élményei voltak, ne habozzon, írja meg bátran.

  lány macska