Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pedig igény lenne rá, úgy tűnik.

  Az orbanegygeci tumblit író állampolgár szerette volna bejegyeztetni az orbanegygeci.hu domént, de mint a mai posztjából kiderül, a szolgáltató visszadobta a kérelmét. Az elutasító email szerint az igényelt cím a domainregisztrációs szabályzat 2.2.2. pontjába ütközik, vagyis azért nem választható, mert "jelentéstartalmára nézve és/vagy használatára nézve gyaníthatóan a) jogellenes vagy b) megbotránkozást, félelmet keltő vagy c) megtévesztő."

  A doménadatbázisban rákeresve látszik is, hogy az orbanegygeci.hu regisztrációja folyamatban van, tehát a tumblres kép valódi lehet, csak feltehetően kell az elutasításnak egy kis átfutási idő.

  Egy kis kreativitással persze megkerülhető a szolgáltatói szigor. A kevésbé explicit, de tartalmában pontosan ugyanazt fedő o1g.hu bejegyzésével viszont láthatóan nem volt gond, tavaly december óta regisztrálva van az oldal, még ha egyelőre nem is él. Persze nem kizárt, hogy valami mást takar a rövidítés, csak nem túl valószínű.

  Természetesen senkit nem bátorítunk az efféle trágárságra. Pusztán logikailag mégis érdekes kérdés, hogy mit lehet tenni, ha valaki ragaszkodik a .hu-hoz?

  Ön mivel próbálkozna?

  • 123
   ondorbanviktor.hu
  • 103
   aminiszterelnokhimivarsejt.hu
  • 92
   viktoregysperma.hu

  Ha minden kötél szakad, még mindig ott a .ci, azaz az elefántcsontparti doméntartomány, ott nagy valószínűséggel nem különösebben zavarná a hatóságokat az orbanegyge.ci cím bejegyeztetése.

 • December 15-én a budapesti Lumenben rendezték meg az  MZK #1 – Hozom a zenét elnevezésű eseményt, amelynek részeként átadták Magyarország első cédéautomatáját. Igen, ez egy olyan automata, amivel gyakorlatilag egy gombnyomással, némi pénzért lehet zenei cédét venni.

  Fotó: Vatai Réka
  Fotó: Vatai Réka

  Az automatából egyelőre csak az MZK Publishinghez tartozó magyar előadók anyagait lehet megvenni, mint a Papaver Cousins, Bohemian Betyars vagy Antonia Vai, de ígéretük szerint folyamatosan frissítik majd a kínálatot.

 • Nemrég kiraktunk egy posztot arról, hogy két olvasónktól is Orbán egy geci feliratokkal ellátott bankjegyekről kaptunk képeket.

  Az olvasóink elég gyorsan rákaptak a dologra, rövid időn belül egy egész galériára való tüntetési kellékké varázsolt bankjegyről kaptunk képeket, de olyan is akadt, aki fémpénzre nyomta rá az O1G feliratot.

  Ha találkozik még firkált pénzzel, ne habozzon!

  Ön is látta? Van fotója, vagy videója?
  Küldje el nekünk!
 • Csak épp nem arra a kapura, ami előtt épp most még a korong van. Az észak-amerikai hokiligában, az NHL-ben vasárnap éjszaka játszott a Boston és a Buffalo. Itt épp a bostoniak 22 éves csatára, a korábban már büntetőt is kihagyó Ryan Donato van látszólag elhibázhatatlan helyzetben.

  boston

  Csakhogy ott van vele szemben a buffalóiak svéd kapusa, Linus Ullmark, akinek valami egész hihetetlen mozdulattal sikerül megfognia a korongot. Történik mindez 17:23 perccel a harmad vége előtt, 0:0-s állásnál. Majd a védés utáni bedobásból korongot szereznek a Buffalo, felviszi a bostoniak harmadába, feláll, mintha emberelőnyben lenne, és 16:42-nél megszerzi a vezetést. (Az embedelt videót 2:50 körül érdemes elkezdeni nézni.) A meccset végül meg is nyerték 4:2-re.