Valér
-2 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 309720kepatmeretezeshuDSC8821

  A Round Table Hungary nevű szervezet idén is orvosi eszközökkel támogat egy gyermekeket ellátó egészségügyi intézményt. Az egyesület évek óta minden karácsonykor megrendezi a Maciakciót, amelynek keretein belül támogatást gyűjtenek egy gyermekekkel foglalkozó intézmény, vagy kórházi osztály számára.

  A tavalyi akcióból befolyó adományokból az Országos Baleseti Intézet Gyermektraumatológiai osztálya kapott korszerű betegfigyelő monitort, végtagrögzítőket, illetve több, Buzzynak nevezett készüléket, amely fájdalommentessé teszi a kicsik számára az injekciók beadását.

  Idén december 17. és 23-a között találkozhatunk az Maciakcióval a budapesti Aréna plázában. A befolyt adományokból a Szent János kórház Újszülött Intenzív Centrumának és Koraszülött osztályának szeretnének vásárolni a kis betegek gyógyításában használatos modern készülékeket. A többi között egy olyan speciális UV-lámpát, amely a koraszülött babák májfunkcióinak javulását segíti elő.

  A kezdeményezés egyébként onnan kapta a nevét,  hogy az adományokért cserébe az egyesület tagjai minden adományozónak plüssmacikat ajándékoznak. Az egyesületben ügyvédek, üzletemberek, orvosok és lelkészek jótékonykodnak. A karácsonyi akciók mellett az utóbbi években erdélyi és kárpátaljai gyermekotthonokba és árvaházakba is szállítottak adományokat.

 • Szép, fehér hó hullott a tegnap még paprikasprétől ködös és "Utáljuk a nagyhasút, üsse el a kisvasút"-tól hangos térre, amiből szép, fehér hóember is lett egyszerre:

  Ha önt is megihlette a hó, akkor küldjön képet a műalkotásáról az ugyelet@index.inda.hu címre.

 • klinika.PNG

  A magyar közegészségügy állapotára rácsodálkozó színésznő egy Instagram-posztban felajánlotta segítségét, mert szerinte tarthatatlan, hogy egy ilyen országban olyan lepukkant kórházakba kelljen mennie az embereknek mint az Uzsoki. Egy olvasónk látta a posztot, és szeretné, ha Rose ellátogatna még több kórházba, például a SOTE 1. sz. női klinikájának mosdójába.

  Tisztelt Index!

  A tegnapi, Ruby Rose által tapasztalt kórházi állapotokról szóló cikküket, fényképüket kiegészítve ajánlanám szíves figyelmükbe a Sote 1. sz. Női Klinika mosdóját (is). Önmagában is sajnálatos mind az állapota, mind pedig a tény, mely szerint évek óta ott vannak az ajtón a "rossz" feliratok, a fentebbi emeleten is.

  A képen az egyetlen működő, földszinti mosdó, melyet napi szinten rengetegen próbálnának igénybe venni, sikertelenül, hiszen már az állapotát látva is visszafordulnak. Alapból is veszélyes, de hogy ennyi kismama, műtétre váró nő is ilyen körülmények közt végezhesse dolgát... Nagyon sajnálatos. Tisztelettel: egy olvasójuk.

 • Hát, a gyerekeik sem, pedig! A cím remek, nem azt jelenti, amit hinnénk, de igaz. Tényleg nem tudnak róla a gyerekek, és tényleg válásról van szó. Ugyanis: Ördög Nóra és férje is elvált! Igaz, nem egymástól, hanem külön-külön, korábbi házasságuk végződött válással. Úgyám.