Magdolna
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Képkivágás.PNG

  Az unió országainak legtöbbjében a klímaváltozás elleni harcot tartják a legfontosabbnak a megkérdezett (15 és 24 év közötti) fiatalok, idézi az Eurobarometer felmérését a gzero media. Horvátországban és Cipruson a munkahely-teremtést, Romániában és Bulgáriában az oktatás fejlesztését, Lettországban és Görögországban a szegénység és egyenlőtlenség elleni küzdelmet tartják a legfontosabbnak, míg Magyarországon:

  az egészségügy fejlesztését és az általános jólétet. 

  A magyar fiatalokhoz hasonlóan gondolkodnak a litvánok is.

 • Egy szülinapi bulit túl hangosan ünnepeltek Texasban. Ki is jött a rendőr és le is halkíttatta a hangerőt, de ezután meglátta az egyik buli kelléket, egy mechanikus rodeó bikát, és - a bulizók nagy örömére - rögtön fel is pattant rá, írja a CNN. Nagyjából fél percig tudott a bika hátán maradni. 

 • este-heladero-turco-es-the-lord-of-trolling-Jx NjpeBqQw

  A török fagyis megvadul, ha GoPrót lát. Legalábbis remélem, hogy a kamerának szólt a show, és hogy nem minden vásárlót így szolgál ki.

 • Doug Nelson és családja békésen horgászott a massachusettsi Cape Codban, éppen kapásuk is volt, amikor egyszer csak felbukkant egy nagy fehér cápa a víz alól, és lekapta az éppen kifogott halukat a horogról. 

  "Nagyon megijedtünk tőle" - mondta Doug Nelson a helyi tévének.

  A nagy ijedség ellenére sikerült levideóznia a halrablást és feltenni a Youtube-ra. A felvételen látszik, ahogy Nelsonék éppen húzzák ki a zsákmányt, amikor hirtelen kiugrik a vízből a cápa és kevesebb mint egy másodperc alatt ellopja a halat.

   

  Carcharodon carcharias

  A fehér cápát úgy is nevezik, hogy "fehér halál", mivel ez az emberre legveszélyesebb cápafaj. Ragadozó életmódja van, a legnagyobbak hossza meghaladhatja a hat métert, testtömegük elérheti a két tonnát. Az átlagos fehér cápa is legalább 4-5 méter hosszú, testtömege 520-770 kilogramm.

  (MTI, ABC News)