Eleonóra
-1 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • klpp

  Már 308 millió megtekitésnél jár a Csillag születik című, többszörös Oscar-jelölt Bradley Cooper- Lady Gaga musical legnagyobb slágere, a Shallow. Persze már készült belőle egy csomó paródia, de a Nerdist csapata most egészen új szintre emelte a paródiakészítést. Ők ugyanis az új Star Wars-trilógia főszereplői, Kylo Ren és Rey szájába adták a némileg átírt sorokat:

 • A magyar labdarúgás üde színfoltjának számító Torghelle Sándor egészen új oldalát mutatta meg azokon a Szépművészeti Múzeumban készült fotókon, amelyeket az intézmény osztott meg a Facebookján.

  A küzdőszelleméről és bukolikus nyelvi megoldásairól híres válogatott csatár csapatával, az MTK-val vett részt múzeumlátogatáson, ahol a Szépművészeti oldala szerint ezt a tanácsot adta a fiataloknak:

  Edzés után üdítő múzeumba járni, sportoljatok ti is sokat és nézzétek meg a gyönyörű Szépművészeti Múzeumot

  Persze az idézet valószínűleg nem pont így hangzott el "Air Sanyi" szájából, mivel több mint tíz szóból áll, és egyik sem kezdődik b betűvel. Ettől persze még üdítő látni ennyi sportembert, amint mélyen hatása alá kerül a sok-sok művészetnek, különösen Torghellét, akinek műértően vizsgáló, illetve mélyen megérintett arckifejezése egyaránt csodásan fest a képeken. És a három fotóból egyen senki sem telefonál!

 • 52606036 2147018722011104 4686361575420854272 n

  Az eredeti tervek szerint szerda reggel Curtis interjút adott volna a Rádió 1 Balázsék című műsorában, ám a beszélgetés nem jött össze, mert a rapper nem vette fel a telefont.

  Sebestyén Balázs ezt nem vette túl jó néven, és azt mondta, hogy ideje elengedni Curtist, aki túlságosan megbízhatatlan.

  Aznap este viszont már arról posztolt Facebookon, hogy az internetes reakciók túlzóak és Curtis nem érdemli meg azt az alázást, amit emiatt kap. Ezért csütörtök reggel újra felhívták Curtist, aki ezúttal már felvette a telefont és el tudta mesélni, hogy milyen volt az elvonó, ahonnan szombaton jött ki. A teljes beszélgetést Soundcloudon meg is lehet hallgatni:

  Curtis elnézést kért az elmaradt interjú miatt, majd elmesélte, hogy 5 és fél hétig volt bent egy rehabilitációs intézetben, ahol orvosok és pszichiáterek segítettek neki a gyógyulásban. Elmondta, hogy ezzel nem ért véget a program, továbbra is hetente többször jár kezelésre. Azt is elmesélte, hogy milyen volt bent egy napja, illetve cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint az intézetnek, illetve a kezelésnek bármilyen köze lenne a szcientológiához.

  Majkával már volt egy jó hangulatú beszélgetésük, de elmondta, hogy sok idő kell, mire rendeződhet a kapcsolatuk. Curtis motiváltnak hangzott a gyógyulását illetően, ha sikerül meggyógyulnia, akkor a jövőben másoknak is szeretne segíteni.

  Facebook-oldalán azt is megosztotta, hogy májusban kiad egy kislemezt A legismertebb senki címmel.

  Majka és Curtis viharos szakításával kapcsolatos híreinket itt lehet elolvasni

 • Ha nem történik drasztikus változás, akkor 2020-ra eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. Erről szóló cikkünk még 2015-ben jelent meg, amiben bemutattuk, hogyan csökkent az elmúlt években a klmíváltozás és az emberi tevékenység hatásai miatt ezeknek a madaraknak a száma. 

  Most a Sokszínű Vidéknek nyilatkozott Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület szóvívője, aki jó és rossz hírekkel szolgált. Azt mondta, hogy

  tavaly nem csökkent tovább a fecskék száma, de a korábbi évtizedekhez képest így is körülbelül 1 millió egyed hiányzik Magyarországról.

  A fecskék elsősorban szúnyogot, legyet fogyasztanak, vagyis ők jelentenek biológiai védelmet az ezen rovarok által terjesztett betegségekkel szemben. Az Egyesületnek ezért továbbra is az a kérése, hogy aki teheti, az ne riassza el a madarakat, és ne szereljen fel nejlonszatyor-riasztót , amik különösen károsak.