Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ugyan Nevadában a három éve létrehozott hokicsapat, a Las Vegas Golden Knights mellett nemsokára amerikaifoci-csapat is lesz a szintén Las Vegasba költöző Raiders képében, úgy tűnik, hogy az államban élők így is inkább valami másból akarnak sportot űzni. A jelek szerint egészen pontosan abból, hogy

  ki tud hülyébb fejfedőt rakni egy galambra.

  Decemberben cowboykalapos galambok tűntek fel, januárban sombrerósok, most pedig egy Donald Trumpot támogató csoport engedett el egy csomó, Make America Great Again sapkás madarat, meg egy olyat, amin egy Trump által inspirált paróka van (a videó alatt meg Alfred Hitchcock méltán híres, Madarak című filmjének részletei).

  A Pigeons United To Interfere Now (P.U.T.I.N.) névre hallgató szerveződés állítólag azért engedte szabadon még kedden a különféle betegségek után rehabilitált galambokat, hogy kifejezzék a támogatásukat a városban pénteken beszédet tartó elnök mellett. Meg azért, hogy így tiltakozzanak a szerda este megtartott demokrata vita előtt.

  Mariah Hillman, a Las Vegas-i galambmentő szervezet, a Lofty Hopes vezetője újfent kiemelte, hogy mivel a galambok kártevőknek számítanak, papíron semmi akadálya nincs annak, hogy valaki sapkákat tegyen a fejükre, de a korábbi esetekből kiindulva a dolog egyáltalán nem tesz jót az állatoknak. A korábbi esetekkel ellentétben mondjuk most pontosan lehet tudni, hogy kik engedték el a galambokat, úgyhogy nincs kizárva, hogy így is felelősségre lesznek majd vonva.

  (via)

 • Teljesen megérdemelten, tesszük hozzá gyorsan. Az MTI ugyanis a kisvidrát ajánlja ki, mint A Nap Képét, a következő leírással:

  Cumisüvegből táplál egy mentett vidrakölyköt (Lutra lutra) gondozója a Szegedi Vadasparkban 2020. február 21-én. A tízhetes elárvult kölyköt, akit Artúrnak neveztek el, egy Forráskút melletti halastónál találta meg egy arra sétáló pár, ezután került az állatkert természetvédelmi mentőközpontjába.

  De persze a legtöbben aligha a szöveg miatt kattintottak ide, nem is írunk többet, hogy ne kelljen túlzottan elgörgetni a lényegtől.

 • Az agarakat és a lovakat is úgy tartják számon, mint olyan állatokat, amelyek gyorsan futnak. De jogosan merül fel a kérdés:

  melyik a gyorsabb, a ló vagy az agár?

  Szerencsére valaki elvégzett egy teljesen tudománytalan és unfair  kísérletet, hogy kiderítse melyik állat szalad gyorsabban:

  Which is faster Greyhound or Horse?

  Which is faster Greyhound or Horse?

  Ez alapján rövidtávon az agár lenyomja a lovat, bár figyelembe kell azt is venni, hogy más talajon futnak, és a lónak egy ember volt a hátán.

  A verseny teljesen fair volt, az agár minden körülmények között gyorsabb, mint a ló, és szebb és okosabb is. Az agár kenyeret szeretne. 

  Ebben a cikkben volt pár pontatlanság, amit vendégszerzőnk, Anu javított ki. Anu munka közben:

 • Az utóbbi időben burjánzani kezdtek a futballistaszobrok, amelyek egy része inkább karikatúrának tűnik, mint a mintázandó alany hasonmásának. Erről leginkább Ronaldo tudna mesélni

  Minden idők egyik legnagyobb futballistájának, a brazil Pelének viszont nem lehet sok baja, szobra, ami akár egy viaszfigura is lehetne, eléggé hasonlít rá. Állítólag ő is azt mondta a műre, hogy tökéletes. 

  A szobrot a Brazil Futballszövetség székháza előtt állították fel. A brazilok az 1970-ben, ötven éve szerzett világbajnoki címükre emlékeznek. A győztes csapatnak természetesen Pelé is tagja volt, ő betegsége miatt nem tudott ott lenni az avatáson, de néhány csapattársa megjelent az ünnepségen.