Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A II. kerületben lévő Hotel Tiliana vasárnap délelőtt rakott ki egy kétségbeesett felhívást a Facebookjára:

  Homoky Péter, a szálloda tulajdonosa az Indexnek elmondta, hogy négy hónappal ezelőtt kezdtek el gondolkodni azon, hogy mivel tudnának felejthetetlen élményt szerezni a vendégeiknek. Végül egy állatszakértővel való egyeztetés után a Bennett-kenguruk mellett döntöttek, mert cukik, viszont nem védett állatok, és tökéletesen éreznék magukat a hotel két és fél hektáros kertjében.

  Hosszú előkészítő munka után - külön, kétméteres hálóval körbevett épületet építettek nekik - múlt péntek este érkeztek meg a 4-5 hónapos kenguruk Hollandiából. Öt perc után az albinó hím már evett és ugrált, majd őt látva a barna színű nőstény is jókedvre derült. Azonnal a szálloda személyzetének kedvencei lettek, 20 percenként mindig kiment hozzájuk valaki a stábból. Ettek, ittak, ugráltak, jókedvűek voltak még szombaton is. 

  Szombat este a négyfős éttermi stáb búcsúzott el tőlük utoljára, ez nagyjából negyed 12 körül volt. A kenguruk már összebújva alváshoz készülődtek és minden rendben volt. Vasárnap reggel 6-kor ébresztett a személyzet azzal, hogy eltűntek, és sajnos azóta sem kerültek elő. Mindössze 36 órát voltak nálunk

  - mondja a szállodaigazgató.

  Homoky szerint az állatszakértővel átvizsgálták a nyomokat, hogy az állatok megszökhettek-e, vagy valamilyen állat elkaphatta-e őket, de sajnos arra jutottak, hogy lopás történhetett. Azonnal értesítették a rendőrséget és a szállodát körbe vevő Pilisi Parkerdő igazgatóságát. A rendőrség kiment helyszínelni, Homoky pedig büntetőfeljelentést tett az ügyben.

  A szálloda környékén 20 kamera van, de a kert közepét csak egy kamera látta fél perifériáról. Ennek a felvételein az látszik, hogy 20 perccel a személyzet távozása után a parkerdő felől mozgás látszik, majd a kenguruk otthona környékén is, de ennél  pontosabb az éjszakai sötétség miatt nem. Az igazgató szerint ők alapvetően a vendégeik vagyonát védik a kamerákkal, az életében nem gondolta volna, hogy a kenguruk otthonát is be kéne kamerázni, mert ilyen megtörténhet.

  A szálloda igazgatója és a személyzet azért is nagyon szomorú, mert gyerekvendégeik segítségével ma tartották volna a kenguruk névadó ünnepségét. 

  Nagyon aggódunk értük, és minden segítséget várunk.

 • Dróncsapás ide, kibertámadás oda, kölcsönös fenyegetőzések és szankciók belengetése amoda, az amerikaiak és irániak közti feszültség most ért el igazán elviselhetetlen szintre. A hétvégén Iránban (és Szíriában) arra ébredtek a világ egyik legnépszerűbb online játékának rajongói, hogy nem engedi őket belépni a League of Legends. A hibaüzenet egyértelművé teszi, hogy ez nem a helyiek kardoskodása az amerikai popkultúra térhódítása ellen, hanem éppen ellenkezőleg: az amerikai szankciók része. Hasonlóképpen nem érhető el az országban az Epic és az EA online boltja sem.

  Azért ez elég meredek lépés a döntéshozóktól azok után, hogy eddig a videojátékok kapcsán leginkább arról vitáztak, hogy a lootboxokat be kéne-e tiltani vagy sem.

  (via Dot Esport)

 • 2021-ben érkezik a mozikba a Space Jam 2, amelynek korunk Michael Jordanje, LeBron James lesz a főszereplője, és a Fekete Párducot is rendező Ryan Coogler a producere. Nemrég olyan pletykák láttak napvilágot, hogy James mellett felbukkan még a filmben

  • Damian Lillard (Portland Trail Blazers)
  • Klay Thompson (Golden State Warriors)
  • egy csomó női kosaras (Diana Taurasi, Chiney és Nneka Ogwumike)
  • illetve James friss csapattársa, Anthony Davis (Los Angeles Lakers).

  A New York Times cikkéből az is kiderül, hogy James és Coogler megkeresték a hatszoros allstar Steph Curryt is, azonban az NBA egyik legjobb irányítója nemet mondott. Curry saját bevallása szerint kizárólag azért nem vállalta a szereplést, mert éppen nem ér rá a forgatás idején, pedig nagyon jó a kapcsolata Cooglerrel, aki oaklandiként fanatikus szurkolója a Golden State Warriorsnak, ahol Curry is játszik. 

 • Már mi is megírtuk azt az őrületet, amit egy fiatal atlantai srác okozott azzal, hogy megírta a világ első country trap zenéjét. Lil Nas X pillanatokon belül Amerika legforróbb előadói között találta magát, azonban a többség joggal beszélt arról, hogy ő is csak egy egyslágeres arc lesz, aki pár hónappal később eltűnik a süllyesztőben.

  Erre cáfolt rá a nemrég megjelent első EP-jével, amelyen szerepel a Panini c. szám is. A dal érdekessége, hogy a szerzők között fel van tüntetve Kurt Cobain is. Először azt hittem, hogy az Old Town Road-hoz hasonlóan itt is csak mintázásról van szó (ott ugyebár a Nine Inch Nailstől kölcsönzött), azonban a Rolling Stone cikkéből kiderül, hogy a Nirvana frontembere nem véletlenül került a szerzők közé.

  Lil Nas X azt nyilatkozta a számról, hogy soha életében nem hallgatott Nirvanát, így arról sem tudott, hogy a Panini c. szám refrénje nagyon hasonlít az In Bloom c. klasszikusra. Erre csak később hívták fel a figyelmét, és így ismerte meg a Nevermind c. albumot is, majd megkereste Frances Bean Cobaint, Kurt Cobain lányát, hogy áldását adja, aki ezt készségesen meg is tette. Annak ellenére, hogy én esküszöm, hogy nem nem, vagy csak alig hallok hasonlóságot a két refrén között.

  Mindenesetre Lil Nas X azóta saját bevallása szerint nagyon sok Nirvanát hallgat, pedig nyolc évvel azután született, hogy a Nevermind egyáltalán megjelent volna.