Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Aki október 16 és november 16 között kap parkolási bírságot Las Vegasban, annak lehetősége van a büntetést tartós élelmiszerekben is kifizetni. A városvezetés közleménye szerint ezekkel az adományokkal is szeretnének segíteni az ünnepek alatt a rászorulókon. 

    A tartós élelmiszerek értékének egyenlőnek vagy magasabbnak kell lenni a parkolási bírság összegénél, és a büntetés után 30 napig, legkésőbb december 16-ig fogadják el. Az élelmiszercsomagokat egy nonprofit szervezethez juttatják, akik az alacsony jövedelmmel, illetve a mozgássérült, idős lakókhoz juttatják el a felajánlásokat, vagyis a parkolási büntetéseket 

    Nem ez az első eset, hogy így lehetett kiváltani a bírságokat Las Vegasban, júliusban ugyanis tanszercsomagokkal lehetett befizetni a parkolási csekket. 

  • Mert a spanyol juhászok a mai napig így védik a saját legeltetési, terelési és vándorlási jogukat, amit még a középkorban harcoltak ki maguknak.

    A spanyol juhászok, akik a téli hideg elől menekülve északról délre terelik a nyájukat eredetileg 1273-ban kapták meg a jogot, hogy használják az egykor termőföldek és erdők között kanyargó királyi utat. Az útra, ami eredetileg kietlen vidékeket szelt át, néhány évszázad alatt ránőtt Madrid városa.

    Ezért minden októberben egy előre megszabott vasárnapi napon elterelik a forgalmat és átadják Madrid utcáit a birkáknak az úgynevezett Fiesta de la Trashumancia keretében.