Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Két amish férfit keres az ohiói rendőrség, miután végrehajtották az utóbbi idők legfurább ittas vezetési bűncselekményét.

  amish

  A szigorú rend szerint élő amishok általában elvetik a modern technikák használatát, de nem úgy a hír két főszereplője. Eleve azért lett gyanús a fogatuk a rendőröknek, mert üvöltött belőle a zene.

  Ekkor a rendőrök meglátták, hogy a két férfi a fogat hátuljában nyakal valami piát, mint később kiderült, valami töménnyel felütött jeges teát, de volt náluk egy láda sör is, miközben ló húzza a fogatot. Azt mondják, az amish lovak akkor is tudják, merre kell hazamenniük, ha nem instruálja őket a fogat hajtója, ezért tudtak a férfiak hátravonulni, és nyugodtan vedelni.

  Feltartóztatták a fogatot, de a két férfi leugrott, és beszaladt az erdőbe. A rendőrök azóta is keresik őket. A lovat lefoglalták, és amíg az ügy le nem zárul, addig őrizetben tartják.

 • Körülbelül egyhetes lehet az a zebracsikó, ami a Maasai Mara Nemzeti Parkban született Kenyában, és amióta meglátták, lázban tartja az internetet.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  🦓 Tira - The Odd One @natgeo @natgeowild @natgeoyourshot

  Frank Liu (@frankliuphotography) által megosztott bejegyzés,

  A pöttyös csikó annyira szokatlanul hat, hogy az ember elsőre azt hiszi, hogy valami teljesen más fajú állat van a felnőtt zebra mellett, esetleg hogy valami fura kereszteződésről van szó.

  Pedig ahogy néha albínó zebrák is születnek, valamint nagyon sokféle mintázattal, úgy időről időre születnek pöttyösek is.

  70293882 1131241807071078 7730511524401250304 n

  A zebrakutatók szerint viszont a vadonban az ilyen állatoknak nagyon kicsi a túlélési esélyük. A zebrák csíkozásának komoly védelmi funkciója is van. Egyrészt a csíkos állatokat nehezebb kiszúrni a szavannán, másrészt olyan előnye is van, hogy ha csordába verődnek a zebrák, akkor a ragadozók nehezebben tudják kivenni a nagy csíkhalmazból az egyes állatokat, ettől megzavarodnak. A különleges csíkozású zebrák viszont kitűnnek a tömegből, ezért könnyebben azonosítják ezeket a ragadozók.

  Nem véletlenül mondta azt a National Geographicnak nyilatkozó szakértő, hogy sok hasonló képet látott már, de csak alig egyet vagy kettőt, amin felnőtt korú, vagy legalább az ivarérettség közelében lévő pöttyös zebra volt.

  (National Geographic)