Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hivatalosan is felvállalta kapcsolatát Shane Tusup és Szabó Zsófi.

  tusup
  Fotó: Instagram

  A Best csütörtök reggel megjelenő számában lehet majd bővebben olvasni Shane és Zsófi kapcsolatáról, akik immáron hivatalosan is egy párt alkotnak. 

  Mint arról korábban az Index már beszámolt, Shane Tusup a nyár végén szakított barátnőjével, Courtney Brewerrel, akivel Amerikában találkozott egy bortúrán, és két évig alkottak egy párt. Szabó Zsófi pedig idén év elején jelentette be, hogy hat év után elválik párjától. Azóta többször is látták őket az utcán, illetve készültek olyan fotók is, amelyeken egyértelműen látszott, hogy Tusup Zsófinál töltötte az éjszakát. 

 • Jobb, ha mindenki felkészül, mert valami egészen furcsa és megmagyarázhatatlan különlegességgel állt elő a Heinz.

  A cég ugyanis az ünnepek alkalmával kollaborált a Terry’s Chocolate Orange márkával, hogy elhozzák nekünk a narancsos csokoládés majonézt. Tehát, ez egy majonéz, aminek narancsos csokoládé íze van.

  A hírek szerint ráadásul nem is rossz az íze a majonéznek, amit úgy alkottak meg, hogy olvasztott csokit adtak hozzá narancs darabokkal.

  A limitált kiadás a hirdetés szerint olyan jó, hogy a Heinz figyelmezteti a vásárlót, lehet annyira fog ízleni, hogy rögtön az üvegből fogja kienni, a család többi tagja pedig csak lesheti.

 • Nagy népszerűségnek örvend Twitteren a kiselefánt, aki a fából készült ketrece fölött kukucskál és játékosan lóbálja az ormányát.

  chrome-capture (22)
  Fotó: Sheldrick Wildlife / Twitter

  A felvételt a kenyai székhelyű Sheldrick Wildlife Trust készítette, a szervezet elefánt mentő és rehabilitációs programot működtet a bajba jutott állatok számára. Az ott élő elefántok láthatóan jól érzik magukat ebben a biztonságos környezetben, erre utal az elefántborjú jókedve is.

 • November 22-én útjára indította a Windows 11-es rendszer legújabb frissítését a Microsoft, a frissítési csomagba pedig becsomagolták Clippy-t, magyar nevén Gem Gézát, az Office szoftverek egykori segédjei közül a legismertebbet.

  Clippy nem használható szoftverként tér vissza, csupán emoji lesz belőle, amit az Office 365-ben, egy később érkező Windows-frissítéssel pedig rendszerszinten bárhol használhat majd a felhasználó, közölte a redmondi cég.

  clippy.png
  Fotó: Reddit / r/memes

  A Microsoft a Twitteren szavaztatta meg Géza sorsát, húszezer szavazat kellett volna a sokak által nem éppen kedvelt segéd feltámasztásához, ehhez képest 173 ezernél is több reakció érkezett. A Microsoft emojiai között Clippy a sima gemkapcsot váltja. Mellette érkezik még oroszlán, új kacsintós fej, hamburger, polip és egy macska, aminek szívek vannak a szeme helyén.

  Reméljük, hogy Géza élete újra boldog lesz, a felhasználók szeretettel fogadják majd, és nem kerül sor ehhez a videóhoz hasonlókra:

  A Windows 11 egyelőre opcionális frissítésként ajánlja fel a novemberi csomagot, ezt a Windows Update-ből lehet lehúznia annak, aki nem tud többet várni Gézára. Ha valakinek nem annyira sürgős a dolog, az várjon nyugodtan a decemberi frissítésre.