Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • rétvári

  Rétvári Bence kirakott egy szavazást a Facebookra, arra volt kíváncsi, hogy a követői szerint belefér-e Hadházy Ákos "lónak a faszát" táblás parlamenti akciója, vagy le kellene inkább mondania. Az Emmi KDNP-s államtitkára valószínűleg csalódott lehetett attól, hogy a szavazók jelentős többsége szerint rendben volt Hadházy akciója, ezért inkább törölte az egész szavazást. 

  Íme a törlés előtti állapot:

  rétvári
 • Azt gondolhatná bárki, hogy nácinak lenni kész főnyeremény. Nem kell az embernek bosszantó és komplex elméletekkel terhelnie magát, helyette könnyen fogyasztható, regényes narratívát kap kézhez a világról, amiben a gonosz háttérhatalom (a zsidók, gyíkemberek, Soros, épp ami fut) megpróbálja elnyomni a teremtéstől fogva uralkodásra rendelt fehér fajt.

  És ez még nem minden! Ott vannak a pörgős koncertek, minőségi széldzsekik, penge bakancsok, sorolhatnánk napestig mennyi előnye van (látszólag!) az operett-fasisztáskodásnak, a neo-hungarista live action role playnek.

  Azonban a nácik élete nem csak játék és mese, legalábbis ezt engedi sejtetni az  Légió Hungária nevű szélsőjobboldali szimbolikával operáló szervezet belső szabályzata, amiben részletezik a tömegrendezvényeiken történő részvétel feltételeit. (Feltehetően ők támadták meg az Auróra nevű közösségi helyet a VIII. kerületben, és égették el az épületre kitűzött szivárványos zászlót.)

  A valóságban a modern bőrfejűnek számos elég fasiszta (per definitionem) szabállyal kell szembesülnie, ha akar egy jót menetelni.

   Néhány szemelvény a szabályok közül:

  • A hatályos jogszabályok értelmében tilos a rendezvény ideje alatt az arc eltakarása; katonai forma/egyenruha; illetve tiltott önkényuralmi jelképek viselete. Attól függetlenül, hogy egyetértünk-e a vonatkozó törvényekkel ...”

  Amikor ez ember végre élesben is felvehetné az akciósan turkált Bundeswehr-gyakorlóját, akkor ezt kapja a képébe? Was für eine faschistische Vorschrift ist das?

  • Továbbá arra is felhívjuk figyelmeteket, hogy az igénytelen megjelenés, nemzeti jelképeink; meggyőződésünkből fakadó szimbólumaink irreális mennyiségben való viselete távolról sem méltó hős elődeinkhez...”

  Aki nem volt tiniként nagymagyar, annak elárulom: kurva sokáig tart felvarrni egy történelmi Magyarországos felvarrót az ember táskájára. Ez nem vicc kérem, micsoda marhaság ez, egy turulos kapucnis pulcsi azért még tán belefér.

  • A rendezvény teljes ideje alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás és a dohányzás. Az illuminált állapot kizáró ok a részvétel alól, a rendezvény alatt történő alkoholfogyasztás kizáró ok a részvétel alól. Aki dohányzás céljából elhagyja a felvonulási alakzatot, nem állhat vissza a későbbiekben.”

  Már elnézést, de mindennek megvan a határa. Az még oké, hogy talajrészegen nehéz menetelni, és a karlendítés is elég komikusan hat, ha közben csetlik-botlik az egyszeri Übermensch, de hogy egy nyamvadt cigit sem lehet elszívni? Mi ez? A náci Németország? Bár mélységesen elítélem az elveiket, mégis szeretném kifejezni szolidaritásomat a modern hungaristákkal, akiknek ennyi értelmetlen szabály közepette kell gyűlölködniük.

  (A gyűlölködő e-mailek között ajándék vaskeresztet sorsolunk ki.)

  Forrás: Reddit
  Forrás: Reddit
 • A Libegő zugligeti végén iszonyatos sor volt délután. Az épület, ahonnan a felvonó indul, nem is látszik a képen. Mondjuk érthető, hogy ennyien akartak libegni. Óbudán, a szerkesztőségnél délután 4-kor 26 fokot mértünk.

  libegő
  Fotó: Szabó Péter / Index
 • Az Oscar-díjas Deák Kristóf első televíziós nagyjátékfilmje, a Foglyok (Captives) a Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége (FIAPF) minősítése szerint A-kategóriásként elismert Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be a világ színe előtt (hazai premieren túlvagyun, Miskolcon, a Cinefesten volt) aminek versenyprogramjában mindössze 15 film szerepel évről évre.

  India legrégebbi és legnagyobb fesztiválja a mindössze 15 filmből álló versenyprogramban fogja vetíteni a Foglyokat. Itt az Arany Páva díjért versenyez majd olyan alkotások között, mint például a Narcos c. nagy sikerű sorozat főszereplőjének, a brazil Wagner Mourának az első rendezése, vagy az Ezüst Medve-díjas Lótolvajok.

  Deák filmje az ötvenes évek elején, a Rákosi-korszak legsötétebb napjaiban játszódik Budapesten. Egy család életébe két ávós alakjában betoppan a hatalom, és innentől kezdve nem csak ők nem hagyhatják el a lakást, de minden érkező rokon és ismerős is fogságba esik – és egyikük sem sejti, hogy miért. Telnek a napok, magyarázat nincs, az egyre abszurdabb összezártság, a titkok és a félelem pedig lassan kikezdik a lakás foglyainak idegeit.

  A hihetetlen, de igaz történetet az Oscar-díjas Deák Kristóf rendezte, a forgatókönyvét pedig Vörös András írta.. A szereplőgárdában ott van Sodró Eliza, Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Molnár Levente, Porogi Ádám, Jászberényi Gábor, Csőre Gábor, Lengyel Ferenc,Soltész Bözse, Kardos Róbert és Vasvári Emese, a gyártója a Filmfabriq (producerek: Dreissiger László és Osváth Gábor), támogatója pedig a Magyar Média Mecenatúra program.

  Bemutató a Duna Televízióban várhatóan 2019 végén.