Judit
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Támogatást kért a Pécsi Tudományegyetemtől a somogyhárságyi plébános, Molnár Attila atya és egy, az egyetemen végzett közgazdász barátja, Fáth Gergely: azt kérték, hogy segítsenek nekik egy piros zsigulival elindulni a 8300 kilométeres Budapest-Bamako-ralin. Cserébe reklámfelületként az autó kasznijának felületét kínálták fel. A Szabad Pécs híre szerint az egyetem adománycsomagokat is küld a piros zsigulis csapattal az afrikai térségben tanuló fiatalok számára. 

 • Hétfő reggel a birminghami Vyse Streeten (ami egyébként a város ékszerboltos negyedében található) megjelent egy rénszarvasokat ábrázoló graffiti. Mint kiderült, Banksy nevéhez fűződik, aki a hajléktalanság problémáját akarta kiemelni az ünnepek előtt.

  ren
  Fotó: BANKSY

  Instagram oldalára posztolt is egy rövid videót az alkotásról. Ez a videó csak egy részlet abból a 20 perces filmből, amit egy Ryan nevű hajléktalan férfiról készítettek. A részletben az látszik, ahogy a férfi lefekszik egy padra, amiből (ahogy távolodik a kamera, meglátjuk) kinő maga a graffiti, mintha épp fel akarná húzni a padot az ég felé. (A művet azóta valaki meghekkelte, piros Rudolf-orrot festve a rénszarvasokra)

  Banksy a posztja alá ezt írta: 

  Isten áldja Birminghamet!
  Húsz percig forgattunk Ryanről ezen a padon. A járókelők forró italt, két szelet csokoládét és egy öngyújtót adtak neki - anélkül, hogy ő bármit is kért volna.

  A karácsony közeledtével a hajléktalanság büntetése ellen szervez egy békés tüntetést a Helsinki Bizottság, a TASZ és az Utcajogász egyesület a Széll Kálmán térre, ma délutánra. A program szerint a szervezők beszédein kívül hajléktalanok is fognak üzenni az alkotmánybíróknak a hajléktalantörvény miatt. 

  (Independent)

 • Szerencsére nem szonettel vagy nagyobb lírai művel próbálkozott a szerző, hanem maradt a szabadverses formánál ezen az ismerősöm, Balázs kezébe került szórólapon. A szabadverses alkotásban láthatóan fontosabb volt a névtelen szerzőnek a rímpár, mint a ritmus, de hát a Tízmillió Alanyi Költő országában miért is ne? Remélem, jövőre már a „Mikulás-sok lakás” vonalon indul el, de persze nem akarok az autonóm szerzői folyamatokba beleavatkozni.

  IMG 20191208 091801 edit
  Fotó: Olvasónk, Balázs
 • A Claremonti Egyesült Metodista Egyház idén szétszakított családként ábrázolja a betlehemi jelenetben Jézust, Máriát és Józsefet, ami egy elég erős állásfoglalást jelent az Egyesült Államok menekültekkel szembeni bánásmódjáról.

  A képet Karen Clark Ristine töltötte fel a Facebookra, a mellé írt üzenetben bátorítja a nézőket, hogy próbáljanak meg úgy nézni a Szent Családra, mint

  a világ legismertebb menekültcsaládjára.

  A posztjából az is kiderült, hogy létezik egy második jelenet is, amiben a család egyesülését lehet látni.

  "Jézus születése után nem sokkal, József és Mária a kis Jézussal kénytelenek voltak elmenekülni Heródes király zsarnoksága elől Nárátetből Egyiptomba, mert féltek az üldöztetéstől és a haláltól.Mi történne ma, ha ez a család menedéket keresne a hazánkban?"

  - írja Karen.

  A Claremonti Egyesült Metodista Egyház egyház nem először áll ki az Egyesült Államok határainál menedéket kérőkért, korábban már 10 ezer dollárt gyűjtött egy fogva tartott és elkülönített gyermekek számára jogi tanácsadást nyújtó szervezetnek.

  A szétszakított Szent Család Claremontban
  A szétszakított Szent Család Claremontban
  Fotó: Karen Clark Ristine / Facebook

  (Mashable)