Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A 2006-ban alakult hollywood-i rockegyüttes az évek során már többször akart feloszlani, de aztán kisebb-nagyobb hullámvölgyeik után végül ez sosem történt meg. A banda több olyan számot is tudhat magáénak, ami valószínűleg meghatározó dallamot jelentett számos 2000-es évek elején tomboló tinédzser korát élő magyarnak is, így például mondjuk ez a szám:

   A Black Veil Brides ezeket a már felnőtt tiniket, és a többi magyar rajongóját sem hagyja cserben: 2020. június 8-án a banda életében először fellép Budapesten, a Budapest Park színpadán is. 

    

 • skynews-birds-dead-wales 4863218
  Fotó: Sky News / screenshot

  Hannah Stevens éppen az orvosához tartott kedden, amikor észrevett egy hatalmas madárrajt az égen a walesi Bodedern nevű településtől északra. Az ilyesmi azért nem olyan ritka, ezért nem is foglalkozott vele sokat. Nem úgy, mint az, amit pár órával később, hazafelé tartva tapasztalt:

  a madarak mind elpusztultak, a tetemeik beborították az utat. 

  Hannah azonnal felhívta az élettársát, Dafydd Edwardsot. A férfi nem akart hinni neki, ezért odament a helyszínre. 

  Nagyon undorító volt. Az a gyanúm, hogy megmérgezték őket, de nem tudhatjuk

  – mondta Edwards a Sky Newsnak

  A pár értesítette a rendőrséget és az Állat- és Növényegészségügyi Ügynökséget, akik elkezdték kivizsgálni az ügyet.

  Az angol Királyi Madárvédelmi Egyesület is megszólalt az ügyben. Azt mondták, hogy nagyon aggasztja őket az eset, a seregély ugyanis védett az országban. Arra törekszenek, hogy a hatóságok mihamarabb kivizsgálják az ügyet, addig is arra kérik az embereket, hogy ne spekuláljanak azzal kapcsolatban. 

 • ha azt gondolná, hogy csak Magyarországon vesz egyre élesebb hajtűkanyarokat a kormányzati kultúrharc, még biztosan nem hallott arról, hogyan űzik ugyanezt a sportot Brazíliában. A CNN most arról számolt be, hogy új vezetőt neveztek ki a Funarte nevű szervezet élére, ami a művészetek és különösen a zene állami támogatását szervezi, 60 millió reál (kb 4 milliárd forint) támogatást oszt szét évente. A kulturális minisztérium alá tartozott sokáig, de Bolsonaro elnök megszüntette az egész minisztériumot.

  Szóval ennek a szervezetnek az első embere lett egy Dante Mantoviani nevű úriember, aki rögtön szórt is néhány bölcsességmorzsát a nép közé a kinevezése után. Röviden összefoglalva: a rockzene a hibás mindenért.

  (Itt tartsunk egy kis kitérőt, és jegyezzük meg, hogy a rockzene és Brazília kapcsolata meglehetősen szoros és szenvedélyes, gondoljunk csak a híres Rock in Rio fesztiválra, vagy a Queen legendás koncertjére 250 ezer ember előtt.)

  Mantoviani gondolatmenete nem túl bonyolult, és a maga nemében tulajdonképpen kikezdhetetlen. A rockzene nem a lélekhez szól, csak a testhez -> ez egyenes út a szexhez meg a drogokhoz -> ami pedig a sátánizmushoz és az abortuszhoz vezet.

  A legizgalmasabb azonban mégiscsak az, hogy van egy kivétel a törvényszerűség alól, ami annyira erős, hogy indoklást tulajdonképpen nem is igényel. A Metallica zenéjét szabad hallgatni, az nem árt. (És a brazil Angra nevű bandáét is, bár lehet hogy ez már változott, mióta a basszusgitárosuk beszólt Mantovianinak.)

  metallica
 • Huszti István a Parlamentben lefotózta az egyébként Szijjártó Péternek mutogató miniszterelnököt, Nagy Attila Károly pedig a remek alapanyagból kifaragta a világot meghódító macskás mém belpolitikai változatát. 

  catmeme
  Fotó: Huszti István