Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Összetörték a pécsi vasútállomás zongoráját, de aggodalomra semmi ok, nemcsak helyreállítani sikerült a hangszert, de már el is kapták az elkövetőt, aki beismerte a tettét, írja Pécsi Újság.

  A zongorát egy névtelen adományozó adta a pécsi pályaudvarnak még január elején, azért, hogy ott bárki játszhasson rajta, pontosabban,

  hogy bárki megszólaltathassa. 

  Ez pedig azért fontos, mert a híradások szerint a zongora roppant népszerű volt, bár egy hónapot sem bírt egy darabban, amíg ép volt, "zongorázni tudók és nem tudók egyaránt szívesen kipróbálták". 

  Az sajnos nem derül ki a hírből, hogy az eredetiben csak "vandálként" - a 168 órában már "barbárként" emlegetett elkövető miért támadt a zongorára. Az viszont valószínű, hogy nagy hévvel esett neki a hangszernek, ugyanis 

  • több billentyűről is leszaggatták csontburkolatot,
  • elvitték a fedéltárót
  • és az egyik pedál is eltűnt.

  Ez alapján a szerkesztőségünkben volt olyan, akiben felmerült, hogy talán a sok klimpírozót elégelhette meg annyira valaki a zongorával egy légtérben dolgozók közül, hogy így áll bosszút a vétlen hangszeren.

  Ön szerint mi történhetett?

  • 529
   Vandálbabár!
  • 149
   Nem bírta a klimpírozást.
  • 39
   Vandál!
  • 24
   Barbár!

  Azért, hogy többet ne fordulhasson elő ilyesmi a pécsi pályaudvaron bárki által kipróbálható zongorával, a biztonsági őrök ezentúl fokozottan ügyelnek a közhangszerre.

 • A komáromi Podmaniczky Krisztina nyerte a négy évente megrendezett IKA Kulináris Olimpia cukrászversenyét Stuttgartban.

  A Kricky művésznéven alkotó cukrász egy öregember vállán ülő majommal nyert a versenyen, amivel már a harmadik aranyát szerezte világversenyen, 2014-ben és 2018-ban a világbajnokságot tudott nyerni. Négy éve, 2016-ban ezüstérmes lett a cukrászolimpián, abban az évben a vb-n is második lett, írja a kemma.hu.

 • Mike Bloomberg, a világ 12. leggazdagabb embere 150 dollárt (kb. 46 ezer forintot) ajánlott fel minden influencernek, aki olyan kontentet gyárt a 78 éves politikus-üzletember kampányának, amely bemutatja, miért New York korábbi főpolgármestere a legalkalmasabb jelölt Trump legyőzésére. A véleményvezérektől azt kérik a hirdetésben, hogy „legyenek őszinték és adják önmagukat”.

  A milliárdos kampánycsapata ráadásul profi mémgyárosokat is felfogadott. A Meme 2020 elnevezéső csoport egy Bloomberg vagyonán, és a mémek világába való betörésén viccelődő mémet készített, melyeket egy tucat, milliós követőszámmal rendelkező Instagram-oldalnak passzoltak le. Íme:

  És hogy kik állnak a Meme 2020 mögött? A New York Times szerint a mémkampányt  Mick Purzycki vezeti, aki a Jerry Media média- és marketing vállalat vezérigazgatója.  A Jerry Media portfóliójában egy tucatnyi Instagram-oldal található, melyek összesített követőszáma a 27 milliót is meghaladja. A csoport gerincét a fenti @fuckjerry jelenti csaknem 15 millió követővel, de ők felelősek a mostanában igencsak felkapott és mémmé vált @dudewithsign accountért is.

  A vállalat ezen kívül arról ismeretes, hogy nyakig benne voltak a botrányba fulladt Fyre Fesztivál körüli balhéban. Ők voltak ugyanis felelősek a sosemvolt fesztivál körüli hype megteremtéséért. A botrányt bemutató Netflix-doku szerint „ez volt mindenidők legjobban koordinált közösségi médiás kampánya”. A filmben azt sugallják, hogy a Jerry Mediának nem volt felelőssége a fesztivál bukásában, amivel csak annyi a probléma, hogy a vállalat vezetői voltak a film társproducerei. 

  Bloomberg nagy netes nyomulásának amúgy az az oka, hogy egyelőre a 35 év alatti demokrata szavazók mindössze öt százaléka támogatja az üzletembert. Kampányának novemberi elindítása óta a milliárdos több mint 300 millió dollárt (közel 100 milliárd forintot) költött el hirdetésekre. 

  Az amerikai elnökválasztási kampány fejleményeit a Fehér Ház blogon követhetik.

 • capa.png

  Level 0: beidézed a Cápa legendás mondatát, miszerint kéne egy nagyobb hajó

  Level 1: leordítod a cápa fejét

  Level 2: leordítod a cápa fejét, és elégedetten konstatálod, hogy elmenekül

  Level 9000: leordítod a cápa fejét, elégedetten konstatálod, hogy elmenekül, és közben az egészet levideózod és felteszed Instagramra

  Kell-e külön fejtegetnem, hogy Riley Elliot új-zélandi tengerbiológus melyik megoldást választotta?

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  When a Mako's way of saying hello goes viral again. They may start savvy, but then I've had some of the most amazing in water encounters with them

  Riley Elliott (@thelifeofrileynz) által megosztott bejegyzés,