Zsanett, Janka
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A BKK két hete hirdetett járványügyi maszkszépségversenyt, hiszen „ha már hordani kell, legyen menő!" A három dobogós maszkot a Facebookon mutatták be, és azt írják, hogy az első ilyen jellegű versenyre rekordszámú jelentkezés érkezett.

  Ha már hordani kell, legyen menő! 😎 Két hete hirdettük ki Magyarország első járványügyi 😷✨ maszkszépségversenyét,...

  Posted by BKK - Budapesti Közlekedési Központ on Saturday, 30 May 2020

   A nyertesek BKK-s ajándékcsomagot kapnak, de csak ha betartják a járványügyi szabályokat, és a stílusos maszkban veszik át a jutalmat.

 • Screen Shot 2020-05-30 at 19.32.37.png

  A nő akkor épp lemaradt, és megdermedt a félelemtől. Mikor a párja észrevette, hogy baj van, visszament a kutyával, és ketten elűzték a vaddisznót. A kutya először morgott, majd támadt, a férfi pedig hangosan kiabált. A vaddisznó elmenekült, de az ebet súlyos sérülésekkel azonnal állatorvoshoz vitték.

  A vaddisznó megharapta a bal vállát, és a jobb pofája is megsérült, de már jól van.

  Mészáros Péter, a Pilisi Parkerdő szóvivője azt mondta, hogy ilyenkor születnek a vadmalacok, így ebben az időszakban a kocák sokkal agresszívabbak. Ha valaki hasonló szituációba kerül, fontos menekülési utat biztosítania az állatnak. Elég hangosan tapsolni és hátrálni.

 • Aki ismeri a Spngyabob Kockanadrág című rajzfilmsorozatot, az tudja, hogy a főszereplő szivacs egy gyorsétteremben dolgozik, ahol nagy műgonddal készít herkentyűburger nevű szendvicseket.

  A harmadik évad egyik részében viszont a rémes herkentyűburger nevű ételt készítik el, hogy pontosan miért az most lényegtelen igazából.

  A szendvics a következő összetevőkből áll: egy sima herkentyűburgerre raknak csípős szószt, csikóhal retket, körömvagdalékot, majd megmártogatják a vécékagylóban, végül áttörlik az étteremtulajdonos Rák uraság zoknijával. 

  Ezt készítette most el egy Pineapple Props nevű cosplayes, igaz, egészen más összetevőkből.

  Így készül a valódi változat: húspogácsa pulykából, zöldborsós bundában, kecskesajtos aiolival leöntve, azon pulykás, borsós szósz, némi mángold mellé, az egész pedig egy vörösáfonyás, házi készítésű buciban van.

  Azt mondja, egész finom az eredetire egyébként meglepően hasonlító burger.

 • A miniszobrairól jól ismert Kolodko Mihály ezúttal Tihanyban állította ki legújabb művét: a Pom Pom meséiből jól ismert Gombóc Artúrt, akit stílszerűen egy csokoládéval, Balaton szelettel fotózott le alkotója.

  A hvg.hu szúrta ki, hogy Kolodko kirakta a Facebookjára Gombóc Artúr miniatűr mását, amit a bencés apátsági templom felé tartó Pisky sétányon lehet megtekinteni.

  Kolodko Ungváron született, anyai ágon magyar származású művész, munkáival már több cikkben is foglalkoztunk.