Szökőnap
5 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Arról, hogy Popeye, valószínűleg mindannyiunk a vaskos alkar, a széles, vigyorgó pofa és a spenót ugrik be, ahogyan azt Fleischer Studio képregényéből vagy rajzfilmjeiből most már több mint száz éve ismeri a világ (az első képregény 1919-ben jelent meg, a rajzfilmsorozat 1937-ben indult).

  A karikaturisztikus rajzolt fejben a legviccesebb azonban az, hogy a valóságban is létezett egy ember, aki szinte kiköpött mása volt Popeye-nek. Az imguron nemrég megosztott fotó a feltöltője szerint az 1930-as években készült, vagyis akkoriban, amikor a képregény már kellően népszerű volt és indult a sorozat – nem lenne csoda, ha a képen szereplő nagypapa direkt rá is játszott volna erre a hasonlóságra (amire a képre biggyesztett Pop Eye felirat is utal).

  popeye
 • Pár héttel ezelőtt írtunk arról, hogy február végén rubikkubista Mona Lisát árvereznek majd el Párizsban. Az aukció előtt úgy becsülték, hogy a 330 Rubik-kockából készült mű majd 150 ezer euróért, vagyis nagyjából 50 millió forintért talál majd gazdára. Ehhez képest a legmagasabb licit 480 200 euró, vagyis megközelítőleg 162 millió forint volt - írja a Reuters

  A viszonylag alacsony anyagköltséggel létrehozható alkotást Invader készítette. A francia utcai művész a nevét az egyik legismertebb hetvenes évekbeli videojáték, a Space Invaders ihlette. Pixeles alkotásival számos nagyvárosban lehetett már találkozni, és 2004-ben döntött úgy, hogy ezentúl Rubik-kockákból próbál majd valami maradandót alkotni, így lett ő a rubikkubizmus atyja.

 • Szombaton egy walesi farmon nyoma veszett egy fehér póninak. Flo gazdája, Rosie Wilson és farm tulajdonosa, Jo Swift fél tizenegykor indult az eltűnt állat keresésére. Miközben bejárták a környéket, egyikük szerencsére meghallotta Flo panaszos hangját, és egy mély lyukban rá is találtak. Helyi gazdák és egy markolóval rendelkező férfi sietett a segítségükre. Miután előkészítették a terepet, a markolóval viszonylag gyorsan sikerült annyi földet eltávolítani, hogy az állat ki tudjon szabadulni.

  Akik a helyszínen voltak, alig hittek a szemüknek, volt, aki szerint kész csoda, hogy semmi baja nem esett a póninak. Flót azóta már trélerre is pakolták, és hazavitték, hogy fel tudjon készülni a következő bemutatóra. 

 • A utahi Harriman város rendőrsége február 13-án egy szökésben lévő férfit próbált elkapni, amikor egyik kutyájukat lövés érte. Hondót hiába szállították kórházba, az életét már nem sikerült megmenteni.

  Bajtársuk elvesztése után a rendőrök úgy döntöttek, felkeresik az egyik helyi műhelyt, ami motorok, illetve autók fényezésével és festésével foglalkozik, és megkérik, hogy készítsenek egy egyedi díszítésű koporsót Hondónak.

  Igazi megtiszteltetés volt egy ilyen hősnek a koporsóján dolgozni

  - írta Rawtin Garage a Facebook-oldalán.

  Hondo, a hétéves malinois volt. Európában képezték ki, és 2015-ben került a rendőrséghez. Az elmúlt öt évben állítólag több mint 100 letartóztatásban vett részt, és több száz fontnyi kábítószert vontak ki a forgalomból az ő segítségével. A nyilvános búcsúztatót február 29-én tartják majd egy helyi középiskolában.

  (Forrás: CNN)